weer_ico
5° 
»
Op 18 maart 2015 vinden bestuursverkiezingen plaats in 22 Nederlandse wa...
Eén keer in de vier jaar kiezen de Drentse inwoners van 18 jaar en oude...
De Duitse verkeersminister Alexander Dobrindt wil in 2016 op alle Duitse...
Juwelier Wolters in de Friesestaat in Coevorden werd in 2013 en 2014 twe...
Coevorden

'Identiteit dader schietpartij Poppenharelaan bekend'

Geplaatst op zondag 14 april 2013 16:49
Laatste wijziging: 15 april 2013 10:42
0 reacties
  • Schietpartij in Lootuinen - Foto: Facebook

  • Foto: BRU / Dennis Venema

Coevorden - De dader van de schietpartij die zondagmiddag plaatsvond op de Poppenharelaan in Coevorden is bij de politie bekend. Hij schoot vanuit een auto op een 31-jarige man uit Coevorden die in een blauwe BMW uit de 7-serie naast hem reed.

Politiewoordvoerder Dirk Neef: 'Een zwarte Mercedes kwam daar naast hem rijden en door het geopende raam aan de bijrijderkant van de Mercedes, werd één keer geschoten op de andere auto. De auto is geraakt in de deur van de bestuurder, waarbij de ruit van de deur sneuvelde. Daarop remde de bestuurder van de beschoten auto direct af. De Mercedes reed snel verder.'

Volgens Neef raakte niemand gewond. De Poppenharelaan was vervolgens urenlang afgesloten in verband met een sporenonderzoek.

De beschoten man belde de politie en deed aangifte van poging tot doodslag.

De politie is op de hoogte van de identiteit van de bestuurder van de auto waaruit geschoten, zo laat Neef weten. 'Wij hebben zondag direct op meerdere plaatsen naar deze man gezocht, maar hij is nog niet aangehouden.'

Getuigen

De politie in Coevorden is nog op zoek naar getuigen van het voorval op de Poppenharelaan. Mensen die daar zondag rond 12.30 uur iets hebben gezien, of iets weten over deze zaak wat van belang kan zijn voor het onderzoek, kunnen bellen met tel.nr. 0900-8844 of anoniem met tel.nr. 0800-7000.

 

LAAT EEN BERICHT ACHTER

U moet zijn ingelogd om een bericht te kunnen plaatsen. Log in of registreer je om een reactie te kunnen plaatsen.