tip de redactie
Tip de redactie
Heeft u een goede tip voor de redactie, of heeft u een nieuwswaardige of gewoon mooie foto gemaakt? Laat het ons dan weten. Let op! Dit is bedoeld voor tips. Persberichten kunt u sturen naar bureauredactie@boom.nl
Tip de redactie
Upload een foto
De Gamers

Snipperclips geknipt om samen te spelen

Door De Gamers op donderdag 16 maart 2017 14:38
  • ignore touch

    Snipperclips © Nintendo

  • ignore touch

    Snipperclips © Nintendo

  • ignore touch

    Snipperclips © Nintendo

mail pinterest

Ongeveer een week voor de lancering van de Nintendo switch werd bekend dat ook Snipperclips een launchgame zou zijn. En gelukkig maar, want dat kon de Switch wel gebruiken.

Nu moet ik bekennen dat ik geen hoge verwachtingen van de game had en dat ik na het zien van de game niet meteen verkocht was. Na alle Switch evenementen voor de pers klonk steeds vaker het geluid dat Snipperclips voor enorm veel mulitplayer plezier kan zorgen. Met die gedachten heb ik de game onder handen genomen. Kan Snipperclips mijn verwachtingen waar maken?

 

Puzzels, puzzels en nog eens puzzels

Sinds een paar dagen kan ik nu ook zelf aan de slag met Snipperclips en ik zal maar gelijk met de deur in huis vallen. Snipperclips is leuk! Snipperclips heeft geen storymode, dus mocht je enkel van verhalende games houden is dit geen game voor jou. Wat Snipperclips wel heeft zijn puzzels, heel veel puzzels, die je alleen of samen kunt oplossen. Elke speler speelt als een stukje papier dat kan lopen, springen, draaien, knippen en op ieder moment weer terug in zijn oude vorm kan veranderen. Als zo’n stukje papier heb je het niet makkelijk en krijg je te maken met puzzels waarbij je jezelf en je medespeler in een bepaalde vorm te knippen om zo samen een dier te vormen of puzzels waar je een bowlingbal met je hoofd zult moeten opvangen en in een basket moet dunken. Dit zijn twee leuke voorbeelden, maar er zijn er nog veel meer!

Een echte multiplayer game

Snipperclips is een echte local multiplayer game en het voordeel van de Nintendo Switch is dat je dat nu overal en altijd kunt doen als je de Switch bij je hebt. Je haalt simpel weg de Joycon controllers van de Switch, geeft er eentje aan een vriend en de andere houd je zelf. Door de controller horizontaal te draaien verander je de Joycon controllers in twee kleine controllertjes. Alle levels zijn te spelen met twee spelers en sommige levels zijn met twee tot vier spelers te spelen. Alle levels die ontworpen zijn om met twee spellers te spelen zijn ook te spelen in single player modus. In plaats van een stukje papier bestuur je er dus twee. Hoewel dit een leuke toevoeging is merkte ik dat sommige levels in je eentje niet handig of zelfs bij niet te spelen zijn, omdat je twee dingen tegelijkertijd moet doen. Om het meeste plezier uit Snipperclips te halen moet je het toch echt samen spelen. Ik heb ondervonden dat de ervaring van Snipperclips ook afhangt van de vriend of vriendin, waarmee je speelt. De eerste keer dat ik Snipperclips ging spelen met een vriend ging dat erg serieus en probeerden we de puzzels zo snel en zo goed mogelijk op te lossen. De tweede keer was dit niet het geval. Terwijl ik nog aan het denken was hoe we de puzzel op konden lossen werd ik opeens in stukken geknipt door een lachende vriend en werd het meer een fighting game dan een puzzelgame.

Dat is nog niet alles

Hoewel de puzzels natuurlijk het belangrijkste onderdeel van Snipperclips is heeft de game nog wat extra´s te bieden. Er zijn namelijk drie extra minigames. Basketbal, Hockey en vechten. Al deze spellen zijn te spelen met twee tot vier spelers en hoewel het maar simpele spellen zijn leveren ze veel plezier op en zijn ideaal om af en toe een potje te spelen. Basketbal is vrij simpel. Je speelt een tegen een of twee tegen twee en het is de bedoeling dat de basketbal in de basket van de tegenstander belandt. Hockey lijkt veel op airhockey. Je zorgt ervoor dat je de knoop in het goal van de tegenstander stoot. Je kunt zelfs een beetje valsspelen door tijdens een potje hockey of basketbal je tegenstander kapot te knippen. De laatste minigame gaat door op dat knippen. Je zou het kunnen zien als een hele simpele vorm van Super Smash Bros, waarbij je elkaar zo snel mogelijk drie keer kapot moet hebben geknipt.

Conclusie

Snipperclips is een fantastische local multiplayer game met leuke en uitdagende puzzels die voor memorabele momenten zorgen. Naast de puzzels krijg je er ook nog drie leuke minigames bij die erg leuk zijn om met vier spelers te spelen. Ik heb het in mijn review niet gehad over de graphics, omdat de game alles behalve grafisch veeleisend is en zelfs op de meeste nieuwe smartphones wel zou kunnen draaien. Dit betekent niet dat de game er slecht uitziet. De makers van Snipperclips hebben verschillende thema´s gekozen. Eerst zal alles in de stijl van kantoorartikelen zijn en daarna in de retro stijl. Samen met het gebruik van vele kleuren zorgt dit ervoor dat Snipperclips erg goed en leuk oogt. Voor een prijs van slecht 19,99 euro is Snipperclips zeker een game die je moet binnenhengelen als je van local multiplayer houdt.

+ Veel leuke en verschillende puzzels

+ Vrolijke stijl

+ Super veel multiplayer plezier

+ Maakt goed gebruik van de Joycon controllers

+ Goede prijs-kwaliteit verhoudig

-Online multiplayer ontbreekt

Bart van Paassen (1996) op Nintendo Switch

Klik hier voor meer gamereviews

LAAT EEN BERICHT ACHTER

U moet zijn ingelogd om een bericht te kunnen plaatsen. Log in of registreer je om een reactie te kunnen plaatsen.