tip de redactie
Tip de redactie
Heeft u een goede tip voor de redactie, of heeft u een nieuwswaardige of gewoon mooie foto gemaakt? Laat het ons dan weten. Let op! Dit is bedoeld voor tips. Persberichten kunt u sturen naar bureauredactie@boom.nl
Tip de redactie
Upload een foto
Malen en mixen

Lemon curd waait over uit Engeland

Door Magda Dullemond op woensdag 15 maart 2017 08:53
  • ignore touch

    © BUN/ Magda Dullemond

mail pinterest

Ik heb een lemon meringue pie gebakken, met daarin zelfgemaakte lemon curd. Dit citroenige Britse goedje wint ook in ons land aan populariteit.

Lemon curd kun je gebruiken voor allerlei taarten, maar bijvoorbeeld ook voor in de vla, op roomijs of op brood. Een lemon meringue pie maak je dus met meringue, wat je maakt met opgeklopt eiwit. Een fijn recept voor lemon meringue pie vind je op http://uitpaulineskeuken.nl/2013/07/citroen-meringue-taart.html. Van mij krijg je vast het recept voor lemon curd:

Lemon Curd

Ingrediënten

  • 2 grote onbespoten citroenen
  • 125 gram roomboter in blokjes
  • 200 gram kristalsuiker
  • 2 eieren

Bereidingswijze

Rasp de schil van de citroenen - alleen het geel, niet het wit. Pers de citroenen uit. Roer de eieren los.

Doe de citroenrasp en het citroensap in een vuurvaste kom, samen met de boter en de suiker. Zet de kom op een pan met daarin een laag kokend water - au bain marie, dus. Laat de ingrediënten boven een zacht vuurtje smelten. Roer zachtjes, tot het een gladde massa wordt en de boter helemaal gesmolten is.

Voeg de eieren toe, terwijl je goed roert. Het vuur moet nu echt heel zacht staan, anders krijg je roerei. Blijf rustig roeren. De lemon curd wordt uiteindelijk flink wat dikker. Je kunt testen of hij goed is, door een lepel door het mengsel te halen. Haal je vinger over de achterkant van de lepel. Blijft er een streep in staan? Dan is de curd klaar.

Giet de curd in een schaaltje of potje. Dek af met plastic folie of een deksel. Laat het mengsel helemaal afkoelen: het zal nog verder indikken. Bewaar de lemon curd goed afgesloten in de koelkast.

LAAT EEN BERICHT ACHTER

U moet zijn ingelogd om een bericht te kunnen plaatsen. Log in of registreer je om een reactie te kunnen plaatsen.