Wildlands Backstage

Nieuwe neushoornvrouw op de savanne

Door Gea Karssemeijer en Hanneke Wijshake op dinsdag 14 maart 2017 16:00
  • ignore touch

    Neushoorns in Wildlands. © Wijbren Landman

  • ignore touch

    Neushoorns in Wildlands. © Wijbren Landman

  • ignore touch

    Neushoorns in Wildlands. © Wijbren Landman

mail pinterest

De 32 jaar oude neushoornvrouw, die een maand geleden in Wildlands aankwam, heeft eerst met de jongere neushoornvrouw kennis kunnen maken, vervolgens met de stal en de route naar de savanne. Daarna kreeg ze de tijd aan alle veranderingen te wennen.

Kennismaken met de savanne was de volgende stap. Eerst kregen beide vrouwtjes samen de gelegenheid om aan die nieuwe omgeving wennen. Dat verliep heel rustig ook toen er een kudde impala’s bij kwam. Aan een langs rijdende safaritruck wennen, kostte wat meer moeite, maar al gauw werd het tijd voor een ontmoeting met de mannelijke neushoorn.

Hij maakte de nieuweling meteen duidelijk dat hij de baas is, maar hij is vooral geïnteresseerd in het jongere vrouwtje. Die blijft voortdurend bij het andere vrouwtje en samen voelen ze zich sterk. Af en toe even blazen ze even om hem terug te wijzen en zo is alles rustig verlopen. Ook als alle savannebewoners buiten lopen en de truck langs komt rijden, gaan de neushoorns hun eigen gang.

Nu wachten we af of het mannetje en het jongste vrouwtje het met elkaar zien zitten, want het is uiteindelijk wel de bedoeling dat er neushoorntjes geboren gaan worden.

LAAT EEN BERICHT ACHTER

U moet zijn ingelogd om een bericht te kunnen plaatsen. Log in of registreer je om een reactie te kunnen plaatsen.