dossiers
De herinrichtingsplannen van het stationsgebied en de singels. De planne...
In Coevorden is de SamenLoop voor Hoop gehouden op 29 en 30 september 20...
Nieuws en achtergronden over de ontwikkelingen in het centrum van Coevor...
Alle initiatieven op het gebied van glasvezel in de dorpen hebben zich v...
Coevorden

Mevrouw Vegter 100 jaar

Geplaatst op maandag 31 december 2007 08:10
  • Mevrouw+Vegter+100+jaar © Foto+Benting

pinterestmail

COEVORDEN - Mevrouw Vegter-Datema uit Coevorden vierde zondag 30 december haar 100ste verjaardag. Mevrouw Vegter is geboren op 30 december 1907 als oudste kind in een gezin van dertien kinderen.

Ze denkt met veel plezier terug aan een fijne jeugd in een muzikale familie. Er werd thuis veel gezongen. Na haar schooltijd heeft mevrouw eerst bij de posterijen gewerkt. Toen ze een advertentie in de krant zag staan voor Hoofd Centrale Keuken in Wolfheze solliciteerde zij en werd aangenomen. Ze gaf hier onder meer kooklessen. Op een avond werd mevrouw uitgenodigd voor en kopje koffie bij kennissen. Daar ontmoette mevrouw Vegter haar man. Meneer Vegter was agrariër en het echtpaar ging in Emmen wonen. Ze hebben een zeer gelukkig huwelijk gehad. Het echtpaar heeft vier kinderen gekregen, twee zoons en twee dochters. Ze hebben zeven kleinkinderen en elf achterkleinkinderen. Het echtpaar heeft het vijftigjarig huwelijk nog mogen vieren, kort daarna werd de heer Vegter ziek en is hij overleden. Mevrouw Vegter heeft hulp in huis maar is nog goed gezond en leidt nog steeds een gelukkig leven. Burgemeester Bert Bouwmeester bracht haar maandagmorgen een bezoek om namens het gemeentebestuur de felicitaties over te brengen.

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'coevordenhuisaanhuis.nl' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.