dossiers
Eenmaal in de vier jaar vinden in Nederland verkiezingen voor de gemeent...
De eerste G1000 van Drenthe is zaterdag 29 oktober gehouden in Coevorden...
De Ganzenmarkt in Coevorden behoort al vijftig jaar lang tot een vast ja...
Het jaar 2017 in de gemeente Coevorden
Coevorden

Nieuw leven voor oude 8mm filmpjes

Geplaatst op zaterdag 11 mei 2013 11:25
  • Ring Foto De Boer

pinterestmail

Coevorden - Ring Foto De Boer aan de Bentheimerstraat 12 in Coevorden houdt zaterdag 1 juni een demodag `smalfilm scannen'. Op deze dag laat The Transfershop zien hoe het scannen in zijn werk gaat.

Belangstellenden kunnen hun films meenemen en direct zien hoe het resultaat kan worden. Wie op de demodag zijn filmpjes inlevert om over te zetten, krijgt ook nog eens 10% korting.

`Een doos vol oude 8mm filmpjes, maar geen projector meer om ze af te spelen, dat is een herkenbaar probleem', weet Rutger Bronts, eigenaar van Ring Foto De Boer. `Herinneringen van tientallen jaren geleden liggen vaak te verstoffen in de kast. Zonde natuurlijk! Gelukkig zijn er manieren om deze films nieuw leven in te blazen. Want zou het niet leuk zijn om de oude filmpjes weer te kunnen bekijken op breedbeeld-tv? Of zelf te bewerken met een videomontageprogramma tot een leuke film?'T

he Transfershop is een van de meest geavanceerde bedrijven die gespecialiseerd is in het scannen en verbeteren van oude films.

Ring Foto de Boer werkt samen met The Transfershop voor het overzetten van 8mm films, maar videobanden, mini-dvtapes, Hi8 en Digital8 wordt in de winkel zelf overgezet.

Bronts: `Voordeel is dat we dit op korte termijn kunnen overzetten, klanten kunnen vaak een paar dagen later hun DVD ophalen. Daarnaast digitaliseren we met ons lab zelf ook negatieven, dia's en foto's in hoge resolutie en hoge kwaliteit. Er hoeft dus geen dierbaar beeldmateriaal meer verloren te gaan.'

Belangstellenden kunnen vanaf 10.00 uur terecht bij Ring Foto De Boer.

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'coevordenhuisaanhuis.nl' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.
LAAT EEN BERICHT ACHTER

Reageren op dit bericht is niet (meer) mogelijk.