dossiers
De Provinciale Statenverkiezingen van Flevoland vinden plaats op 20 maar...
Alle initiatieven op het gebied van glasvezel in de dorpen hebben zich v...
Sportcomplex De Swaneburg sloot 18 december 2012 de deuren tijdelijk weg...
De muziek- en theaterproductie Toorn van Thunaer wordt in september 2019...
Coevorden

Engerlingen aangetroffen op sportvelden Coevorden

Geplaatst op woensdag 14 augustus 2013 10:04
  • Engerlingen. © Twitter: @JackVisscher

pinterestmail

Coevorden - Op diverse sportvelden in de gemeente Coevorden zijn engerlingen aangetroffen. Engerlingen zijn larven van meikevers, junikevers en rozenkevers en kunnen grote schade aanrichten aan grasvelden.

De gemeente Coevorden start daarom deze week met de biologische bestrijding van de engerlingen. Schade aan de sportvelden is te herkennen aan geelverkleuring en losliggende delen van het grasveld.

Een duidelijke aanwijzing voor de aanwezigheid van engerlingen is dat vogels in het grasveld pikken. Zij pikken de engerling uit de zode en vernielen zo het grasveld. De aangetaste plekken op de sportvelden zijn inmiddels opnieuw ingezaaid.

De larven kunnen het best bestreden worden tussen half augustus en begin september als ze nog boven in de grond zitten. De gemeente past biologische bestrijding toe door middel van een nematoden-injectie. Bij die methode worden aaltjes in de grond geïnjecteerd die de engerlingen bestrijden.

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'coevordenhuisaanhuis.nl' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.