...
dossiers
Publicaties van de jaarlijkse Zuidenveldtentoonstelling in Zuidoost-Dren...
De herinrichtingsplannen van het stationsgebied en de singels. De planne...
De verdubbeling van de N34 tussen Emmen en Coevorden is al jarenlang een...
Sinds 2009 wordt in Coevorden jaarlijks de Coevorder HandelsMISSie gehou...
...
...
Coevorden

Burgemeester geeft startsein Oktobermaand Kindermaand

Geplaatst op woensdag 17 september 2014 22:56
  • Start Oktobermaand Kindermaand © Jolien Thiele

mail

Coevorden - Burgemeester Bert Bouwmeester las vanochtend voor aan leerlingen van de groepen 5 en 6 van de Wilhelmina-, Mijndert van der Thijnen- en Panta Rheischool in Brede School Som. Hij gaf daarmee het startsein voor Oktobermaand Kindermaand.

Hij las -net als zijn Drentse collega's- ‘Het avontuur van Okki en Dokki’ voor, geschreven door Ieva Viese uit Letland. Daarna kreeg Shelby Meppelink van de Mijndert van der Thijnenschool als eerste het programmaboekje van Oktobermaand Kindermaand. Daarna kregen ook de andere kinderen het boekje.

Kinderen en hun (groot)ouders worden met het boekje gestimuleerd kennis te maken met culturele activiteiten. Deelname aan de workshops, voorstellingen en rondleidingen is voor kinderen altijd gratis. Dit jaar heeft Oktobermaand Kindermaand Drenthe een recordaantal van 110 deelnemende organisaties met in totaal 241 activiteiten.

Locaties

Deelnemers in de gemeente Coevorden zijn: Atelier Marion Mencke, Noord-Sleen; Museummolen Jan Pol, Dalen; Bibliotheek, Coevorden; Openluchtmuseum Ellert & Brammert, Schoonoord; Promens Care - Pontes, Coevorden; Theater Hofpoort, Coevorden.

Oktobermaand Kindermaand is een project van K&C, expertisecentrum en projectorganisatie kunst en cultuur. Het wordt sinds 2002 georganiseerd.

De activiteiten in Drenthe, Groningen en Friesland zijn verzameld op de website www.kindermaand.nl

...
whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'coevordenhuisaanhuis.nl' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.
LAAT EEN BERICHT ACHTER

U moet zijn ingelogd om een bericht te kunnen plaatsen. Log in of registreer je om een reactie te kunnen plaatsen.

...