dossiers
Publicaties van de jaarlijkse Zuidenveldtentoonstelling in Zuidoost-Dren...
De jaarlijkse Miss Summerverkiezing in Dalen is altijd één van de hoog...
Een 31-jarige man uit Klazienaveen is in de vroege ochtend van vrijdag 3...
In de vroege ochtend van donderdag 30 juni wordt de woning van Koert Eld...
Coevorden

Mijndert van der Thijnenschool gaat nog digitaler

Geplaatst op woensdag 14 januari 2015 14:05
  • Typecursus © Eigen foto

pinterestmail

Coevorden - De Mijndert van der Thijnenschool wil haar leerlingen op een goede manier voorbereiden op de wereld van vandaag en morgen, waarin internet, sociale media en digitale informatiebronnen niet meer weg te denken zijn.

Kinderen zijn steeds meer en jonger met multimedia bezig. Ze zoeken filmpjes op YouTube, appen met vrienden en maken huiswerk op de computer. Ze houden op school PowerPointpresentaties en maken werkstukken. Om dat goed te kunnen moeten ze niet alleen de weg weten op een computer, maar ook op het toetsenbord. Goed kunnen typen is hierbij een onmisbare basis. Vandaar dat de Mijndert van der Thijnenschool kinderen in groep 7 een online typecursus van circa twintig weken aanbiedt.

TypeWorld Kids is een uitdagende online typecursus voor kinderen. Kinderen leren met tien vingers blind typen. Kinderen kunnen ook thuis hun typevaardigheid oefenen. Daarnaast doen deze maand iPads hun intrede in de school. Er wordt begonnen met een relatief kleinschalige aanpak waarbij de apparaten rouleren. In de groepen wordt de iPad in eerste instantie gebruikt om de aangeboden lesstof te oefenen. Er zijn inmiddels veel goede educatieve apps hiervoor beschikbaar.

Door simpele reken- en taalspelletjes op de Ipad te oefenen, doen kinderen spelenderwijs kennis op. In de afgelopen jaren is er nogal wat onderzoek gedaan naar wat wel en wat niet werkt met computers in het onderwijs. Bij goed gebruik van computers nemen de motivatie, leerprestaties en leersnelheid toe.

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'coevordenhuisaanhuis.nl' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.
LAAT EEN BERICHT ACHTER

U moet zijn ingelogd om een bericht te kunnen plaatsen. Log in of registreer je om een reactie te kunnen plaatsen.