dossiers
Publicaties van de jaarlijkse Zuidenveldtentoonstelling in Zuidoost-Dren...
De jaarlijkse Miss Summerverkiezing in Dalen is altijd één van de hoog...
Een 31-jarige man uit Klazienaveen is in de vroege ochtend van vrijdag 3...
In de vroege ochtend van donderdag 30 juni wordt de woning van Koert Eld...
Coevorden

Scholieren smullen van high tea

Geplaatst op zaterdag 26 september 2015 15:26
  • © Jolien Thiele

  • © Jolien Thiele

  • © Jolien Thiele

pinterestmail

Coevorden - De Mijndert van der Thijnenschool besteedde gisteren aandacht aan de dag van de Europese talen. Alle leerlingen namen deel aan een high tea, verzorgd door leerlingen van groep 8. Het was de start van VVTO, Vroeg Vreemde Talenonderwijs.

Dat betekent dat de kinderen van de Mijndert van der Thijnenschool vanaf groep 1 Engels krijgen. Jonge kinderen leren op een heel andere manier Engels dan oudere kinderen en volwassenen. Jonge kinderen zijn in staat om het Engels op een natuurlijke, bijna ‘vanzelfsprekende’ manier te leren via liedjes (met bewegingen), verhaaltjes en spelletjes. De wereld van kinderen wordt meer en meer Engelstalig en de school wil daarop inspelen. Om de lessen goed in te bedden in het onderwijs volgen alle leerkrachten scholing. Daarnaast maken twee leerkrachten in het voorjaar een studiereis naar Canterbury om het lesgeven in een vreemde taal nog beter onder de knie te krijgen.

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'coevordenhuisaanhuis.nl' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.
LAAT EEN BERICHT ACHTER

U moet zijn ingelogd om een bericht te kunnen plaatsen. Log in of registreer je om een reactie te kunnen plaatsen.