dossiers
Publicaties van de jaarlijkse Zuidenveldtentoonstelling in Zuidoost-Dren...
Alles over de Coevorder Grachtenloop die in 2013 zijn tiende editie bele...
Sinds 2009 wordt in Coevorden jaarlijks de Coevorder HandelsMISSie gehou...
De verdubbeling van de N34 tussen Emmen en Coevorden is al jarenlang een...
Coevorden

'Bentheimerbrug op schema'

Geplaatst op donderdag 1 oktober 2015 08:19
  • Geert Koerts © Esselien de Groot

pinterestmail

Coevorden - De bouw van de Bentheimerbrug ligt op schema, zo is te zien in Machinefabriek Emmen. De brug wordt in oktober geplaatst, waarna de afbouw plaatsvindt. Medio december is het complete karwei geklaard.

Machinefabriek Emmen heeft zeker een binding met de gemeente Coevorden. Thieno Nijenbanning uit Dalen werkt er en is apetrots. De projectleider van de Bentheimerbrug is Geert Koerts uit Erm. Hij werkt al heel wat jaren bij Machinefabriek Emmen. Hij is sinds 2000 projectleider en begeleidde al heel wat installaties van bruggen. Bij velen is hij ook bekend als wereldkampioen van het zijspanduo Streuer-Koerts. Het brugdek -de val- zit in de coating en is klaar. Ook de zogenoemde balans en de hameien (draagconstructie) zijn klaar.

`We lopen helemaal op schema', aldus Koerts. `Het is een mooi project.' Grote projecten, die hij begeleidde waren onder andere de Berlagebrug in Groningen en een designbrug in Rijswijk. Het bedrijf kreeg daarnaast bekendheid met de composietbrug voor Dierenpark Emmen. Zo'n brug weegt een stuk minder door gebruikmaking van kunststof. De brug zal vanaf vaste bodem worden geïnstalleerd. Machinefabriek Emmen bestaat uit drie groepen: infrastructuur, milieutechniek en industrie. Binnen de groep infrastructuur is het bedrijf gespecialiseerd in bruggenbouw.

Het bedrijf bouwt volgend jaar ook de Leeuwerikenbrug. De Bentheimerbrug is een belangrijke verbinding in Coevorden. De nieuwe brug is vergelijkbaar met de oude brug, maar de verhouding tussen autorijbaan en voetgangersgedeelte is gewijzigd.

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'coevordenhuisaanhuis.nl' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.
LAAT EEN BERICHT ACHTER

U moet zijn ingelogd om een bericht te kunnen plaatsen. Log in of registreer je om een reactie te kunnen plaatsen.