dossiers
De verdubbeling van de N34 tussen Emmen en Coevorden is al jarenlang een...
Publicaties van de jaarlijkse Zuidenveldtentoonstelling in Zuidoost-Dren...
Lees in dit dossier de berichtgeving over de komst van asielzoekers naar...
Zwembad Zweeloo
Coevorden

Vier lintjes in de gemeente Coevorden

Geplaatst op dinsdag 26 april 2016 11:15
Laatste wijziging: 26 april 2016 14:46
 • Vl.n.r. burgemeester Bert Bouwmeester, de heren Luc Strating en Fokko Kuipers en de dames Croesen en Kruk © Esselien de Groot Taaltotaal

 • Koninklijke onderscheidingen © Esselien de Groot Taaltotaal

 • Koninklijke onderscheidingen © Esselien de Groot Taaltotaal

 • Koninklijke onderscheidingen © Esselien de Groot Taaltotaal

 • Koninklijke onderscheidingen © Esselien de Groot Taaltotaal

 • Koninklijke onderscheidingen © Esselien de Groot Taaltotaal

 • Koninklijke onderscheidingen © Esselien de Groot Taaltotaal

 • Koninklijke onderscheidingen © Esselien de Groot Taaltotaal

 • Koninklijke onderscheidingen © Esselien de Groot Taaltotaal

 • Koninklijke onderscheidingen © Esselien de Groot Taaltotaal

 • Koninklijke onderscheidingen © Esselien de Groot Taaltotaal

pinterestmail

Coevorden – Trijntje Kruk-Sloots uit Coevorden, Diny Croesen-Taekema uit Sleen, Fokko Kuipers uit Aalden en Luc Strating uit Dalen zijn dinsdagochtend koninklijk onderscheiden.

Burgemeester Bert Bouwmeester reikte vanochtend in de raadzaal de lintjes uit, waarmee de vier inwoners van de gemeente zijn benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.

Elk jaar moeten voorwendselen worden bedacht om de te onderscheiden mensen op de dag van de lintjesregen naar het gemeentehuis te krijgen. Ook ditmaal is dat klaarblijkelijk gelukt. Na afloop van het formele deel werd Oranjebitter geschonken en konden de gedecoreerden worden gefeliciteerd door vrienden en familie.

Trijntje Kruk

Zo dacht Trijntje Kruk met wethouder Jeroen Huizing van gedachten te wisselen over Het Arsenaal. Zij zat al helemaal in het gesprek toen dat werd onderbroken.Toen zij echter familieleden ontwaarde, viel het kwartje.

MevrouwTrijntje Kruk (1942) uit Coevorden is een vrijwilliger pur sang. Sinds 1967 zet zij zich op vele fronten in voor de maatschappij. Zo verrichtte zij vele hand- en spandiensten op de scholen waarop haar kinderen zaten en zij was handwerkjuf. Daarnaast was zij twintig jaar actief bij de plaatselijke handbalvereniging en zij is sinds 1997 als secretaris de stuwende kracht van Historische Vereniging Stadt en Heerlickheydt Covorden. Zij is al bijna vijftig jaar actief binnen de FNV Vrouwenbond. Bovendien was zij een aantal jaren mantelzorger.

Trijntje was er beduusd van, dat zij een koninklijke onderscheiding kreeg. 'Ik sta te trillen op mijn benen.'

Fokko Kuipers

Fokko Kuipers (1950) uit Aalden had vanochtend een afspraak met gemeentearchivaris Henk Mepschen. Niet zo heel gek, want Kuipers is veel bezig met historie. Dat de ochtend zo anders zou verlopen: hij had een vaag vermoeden.

Dijkstra zet zich al dertig jaar in voor de historie en gemeenschap in Zweeloo en omgeving. Vanaf de oprichting van de Historische Vereniging Zweeloo in de jaren tachtig is Kuipers lid en zeer betrokken bij het verzamelen, onderzoeken en archiveren van gegevens over de voormalige gemeente Zweeloo. Bouwmeester noemde hem 'Een wandelend archief.' Kuipers is een vraagbaak voor iedereen die zich bezighoudt met de geschiedenis van het gebied. Zijn medewerking aan het opzetten van exposities is onmisbaar. Hij bracht een aantal publicaties uit: 'Momenten uit 150 jaar van de Gereformeerde Kerk te Zweeloo' en '75 jaar Christelijk Onderwijs te Zweeloo 1911-1986. Verder houdt hij in kalligrafisch schrift het doopboek van de Gereformeerde kerk bij en schrijft hij doop- en belijdeniskaarten

Diny Croesen

Mevrouw Diny Croesen-Taekema (1948) ging vanochtend in gesprek met wethouder Joop Brink over een apotheekachtige constructie in Sleen. Dat gesprek duurde echter niet lang, want daarna werd zij meegetroond naar de raadzaal.

Diny Croesen uit Sleen is al veertig jaar een zeer actief lid van de folkloristische dansgroep van Drentse vereniging ’t Aol'Volk. Dat betekent dat zij in het Drents kostuum (uit 1850-1875) de vereniging, regio en provincie waardig vertegenwoordigt in binnen- en buitenland. Ook treedt ze in Drents kostuum op als gastvrouw tijdens de 20-25 toneelvoorstellingen in de theaters in Drenthe. Zij was van 1987 tot 1999 secretaris van de commissie dansgroep en in totaal veertien jaar lid van het algemeen bestuur. Verder is zij vrijwilliger in de bibliotheek van Sleen en tot voor kort bij de Wereldwinkel in Emmen. Ook is ze mantelzorger voor haar 93-jarige moeder. Sinds kort is ze vrijwilliger bij apotheek ‘De Vriendschap' in Emmen.

Luc Strating

Luc Strating (1951) uit Dalen is eveneens veertig jaar lid van 't Aol' Volk, net als Diny Croesen is hij actief in de folkloristische dansgroep. Ook hij vertegenwoordigt de regio en de provincie in binnen- en buitenland, gekleed in Drents kostuum. Daarnaast is hij één van de organisatoren van de (Internationaal) Folkloristische Dansfestivals en

de Nederlandse Folkloredagen in Emmen en hij is verantwoordelijk voor het onderhoud van de transportmiddelen van de vereniging en voor het in goede staat houden van het interieur van de kledingopslag. Al sinds 1980 is Strating medeorganisator en steunpilaar van de jaarlijkse paasvurenkeuring. Tot slot is hij als vrijwilliger actief in een buurtvereniging in Dalen en bij museummolen Jan Pol.

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'coevordenhuisaanhuis.nl' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.
LAAT EEN BERICHT ACHTER

U moet zijn ingelogd om een bericht te kunnen plaatsen. Log in of registreer je om een reactie te kunnen plaatsen.