dossiers
De herinrichtingsplannen van het stationsgebied en de singels. De planne...
In Coevorden is de SamenLoop voor Hoop gehouden op 29 en 30 september 20...
Nieuws en achtergronden over de ontwikkelingen in het centrum van Coevor...
Alle initiatieven op het gebied van glasvezel in de dorpen hebben zich v...
Coevorden

Eerste deel spoorbrug Coevorden wordt vrijdag geplaatst

Geplaatst op woensdag 11 januari 2017 09:31
  • Station Coevorden. © Esselien de Groot Taaltotaal

pinterestmail

Coevorden - Via het water komt aanstaande vrijdag het draaibrugdek van de nieuwe spoorbrug in Coevorden aan. Het 125 ton wegende gevaarte wordt 's ochtends met drie kranen op zijn plaats gehesen.

Het dek is in opdracht van de provincie Drenthe gemaakt door Machinefabriek Rusthoven in Groningen en gestraald en gecoat bij Multipaint in Burgum. Vandaar uit is het dek via Lemmer, het IJsselmeer en Almelo op een groot ponton naar Coevorden gevaren.

Brug is medio februari gereed

Een tweede deel van de spoorbrug, de vakwerk-/spantconstructie, arriveert 1 februari in Coevorden en wordt vervolgens geplaatst. Aansluitend wordt een ballast aangebracht en worden beide delen samengekoppeld. Daarna wordt de brug afgebouwd en getest en medio februari opgeleverd.

Spoorboog Coevorden

De spoorbrug is onderdeel van het gezamenlijke RSP-project 'Spoorboog Coevorden' van de provincie Drenthe en de gemeente Coevorden. De brug sluit de Euroterminal Coevorden rechtstreeks aan op de spoorlijn Zwolle-Emmen. De Spoorboog bestaat uit drie deelprojecten: een wachtspoor, de spoorbrug en een verbindingsspoor.

Naar verwachting maken de eerste treinen vanaf 1 mei gebruik van de spoorboog.

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'coevordenhuisaanhuis.nl' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.