dossiers
Publicaties van de jaarlijkse Zuidenveldtentoonstelling in Zuidoost-Dren...
De verdubbeling van de N34 tussen Emmen en Coevorden is al jarenlang een...
De Haandrik in Holtheme is zondag 4 maart het toneel voor een schietpart...
Alles over de Coevorder Grachtenloop die in 2013 zijn tiende editie bele...
Coevorden

Gemeente betaalt deel reissom voor optreden Sax-a-Lot in Brest

Geplaatst op woensdag 11 januari 2017 16:30
Laatste wijziging: 12 januari 2017 08:36
  • Sax-a-lot in Brest © Eigen foto

pinterestmail

Coevorden - Saxofoonemsemble Sax-a-lot is momenteel in Brest voor deelname aan een internationaal muziekfestival in de stad in Wit-Rusland, waarmee de gemeente Coevorden banden onderhoudt. De gemeente betaalt een deel van de kosten: ruim 4000 euro.

'We hebben als gemeente een band met Brest. Dit richt zich enerzijds op economische zaken als railgoederenvervoer, anderzijds op culturele aspecten', aldus burgemeester Bert Bouwmeester. 'Sax-a-lot is een gewaardeerede gast in Brest. De overige kosten worden betaald door de leden van Sax-a-Lot en de organisatie van het muziekfestival.

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'coevordenhuisaanhuis.nl' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.
REACTIES (2) Plaats een reactiereacties
profielfoto
12 Jan 2017 18:08
Henk Jansen
Het oude subsidiebeleid is blijkbaar weer terug. De gemeente heeft een goed jaar achter de rug en meteen spelen ze voor Sinterklaas. Helaas geldt dat niet voor alle verenigingen, of kunne die nu ook weer aankloppen?
profielfoto
12 Jan 2017 18:23
Ruud Kok
Onbegrijpelijke en uiterst onverstandige keuze van de gemeente Coevorden!

Het is op zich voor veel inwoners al volstrekt onduidelijk welk economisch gewin de relatie met Brest überhaupt voor de gemeente Coevorden met zich mee brengt.
Kan burgemeester Bert Bouwmeester dit misschien even nader en voorzien van financiële feiten aan de bevolking uitleggen?

In de gemeente Coevorden zijn de afgelopen jaren zo ongeveer alle verenigingen gigantisch gekort op gemeentelijke bijdragen en subsidies.
Dit staat in schril contrast met ruim 4000 euro die deze relatief zeer kleine club saxofonisten (ik tel op de foto én op hun website slechts 15 leden) krijgt voor een eenmalig bezoek aan Brest krijgt toegeschoven. Dat is dus ruim 266 euro per persoon.

Het ergste is wellicht nog dat er, volgens de eigen website van deze toeteraars, slechts 2 leden uit de gemeente Coevorden zelf komen! De resterende 13 leden komen van buiten onze gemeente.
Van die 2 Coevorder leden is er trouwens één werkzaam als teamleider van de afdeling economische zaken van de gemeente Coevorden, maar dat zal waarschijnlijk helemaal niets met deze verwerpelijke geldsmijterij te maken hebben....
LAAT EEN BERICHT ACHTER

U moet zijn ingelogd om een bericht te kunnen plaatsen. Log in of registreer je om een reactie te kunnen plaatsen.