dossiers
Publicaties van de jaarlijkse Zuidenveldtentoonstelling in Zuidoost-Dren...
De verdubbeling van de N34 tussen Emmen en Coevorden is al jarenlang een...
Sinds 2009 wordt in Coevorden jaarlijks de Coevorder HandelsMISSie gehou...
In de vroege ochtend van donderdag 30 juni wordt de woning van Koert Eld...
Coevorden

'PAC is duurzame partij door recycling raadsleden'

Geplaatst op dinsdag 31 januari 2017 23:18
  • Afscheid Kor Roossien © Esselien de Groot Taaltotaal

  • Installatie Jerry Stoker © Esselien de Groot Taaltotaal

  • Installatie Jerry Stoker © Esselien de Groot Taaltotaal

pinterestmail

Coevorden - Kor Roossien nam dinsdagavond afscheid als raadslid voor het PAC. Jerry Stoker, al eerder raadslid en bestuursvoorzitter van het PAC, nam zijn plaats in.

Roossien moest besluiten het raadslidmaatschap op te geven. Hij kan de werkzaamheden niet meer combineren met zijn privéleven en zijn nieuwe baan. Wel blijft Roossien betrokken bij de politiek als bestuurs- en steunfractielid van het PAC.

Lovende woorden

Burgemeester Bert Bouwmeester, Geert Roeles van de gemeenteraad en fractievoorzitter van het PAC, Herman Scholte, spraken lovende woorden over de inzet van Roossien. Hij was sinds 2010 raadslid en was in 2014 en 2015 een tijd fractievoorzitter. Scholte noemde het PAC een duurzame partij door de recycling van raadsleden. Hijzelf en Bernhard Ensink gingen Jerry Stoker al voor bij het opnieuw plaatsnemen in de raad.

Stoker is mede-oprichter van het PAC (opgericht in 1982) en was jarenlang bestuursvoorzitter. Hij zat van 1990 tot 1998 in de gemeenteraad, waarvan vier jaar als fractievoorzitter. In het dagelijks leven is Stoker leidinggevende in de zorg en is hij als vrijwilliger betrokken bij diverse organisaties, zoals kinderopvang De Rollebol en G1000. In het verleden was hij vrijwilliger en bestuurslid van diverse sociale en culturele instellingen. Jerry Stoker gaat zich met name bezighouden met de deelgebieden economie, mobiliteit en milieu. Herman Scholte blijft fractievoorzitter en Irene Driehuis vicefractievoorzitter.

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'coevordenhuisaanhuis.nl' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.
LAAT EEN BERICHT ACHTER

U moet zijn ingelogd om een bericht te kunnen plaatsen. Log in of registreer je om een reactie te kunnen plaatsen.