dossiers
Eenmaal in de vier jaar vinden in Nederland verkiezingen voor de gemeent...
De eerste G1000 van Drenthe is zaterdag 29 oktober gehouden in Coevorden...
De Ganzenmarkt in Coevorden behoort al vijftig jaar lang tot een vast ja...
Het jaar 2017 in de gemeente Coevorden
Coevorden

Stichting Opkikker collecteert in gemeente Coevorden

Geplaatst op donderdag 20 april 2017 13:03
  • Stichting Opkikker © Eigen foto

pinterestmail

Coevorden - Stichting Opkikker collecteert van 30 april tot en met 6 mei in de gemeente Coevorden.

Langdurig ziek zijn vraagt veel doorzettingsvermogen en energie van een kind. De vaak lange behandelingen en ziekenhuisopnames zijn zwaar, net als de onzekerheid die hierbij komt kijken. Lichtpuntjes zijn in zo'n situatie van groot belang. Stichting Opkikker zorgt daarom voor Opkikkerdagen, voor gezinnen met een langdurig ziek kind.

Opkikkerdagen

Zo’n tweeduizend keer per jaar verrast de stichting gezinnen met een langdurig ziek kind met een onvergetelijke Opkikkerdag. Tijdens deze dag vol ontspanning en plezier, zetten zij niet alleen het zieke kind, maar alle gezinsleden in het zonnetje. Na afloop ontvangt het gezin beeld- en videomateriaal om de dag nog eens her te beleven. Een Opkikkerdag duurt hierdoor veel langer dan één dag.

Stichting Opkikker

Stichting Opkikker is geheel zelfstandig, ontvangt geen subsidies vanuit de overheid en is afhankelijk van particuliere initiatieven en sponsoring vanuit het bedrijfsleven. Ondersteund door onze vele vrijwilligers en met een samenwerkingsverband met 80 ziekenhuizen, waaronder alle academische, zal Stichting Opkikker in 2017 naar verwachting meer dan 2000 gezinnen ‘Opkikkeren’.

Collecteweek

Om de Opkikkerdagen te kunnen realiseren worden er collecteweken gehouden. Van 30 april tot en met 6 mei collecteert Stichting Opkikker in de gemeente Coevorden. De opbrengst van de collecte komt geheel ten goede aan het organiseren van Opkikkerdagen voor langdurig zieke kinderen en hun gezin. 

Meer informatie is te vinden op www.opkikker.nl.

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'coevordenhuisaanhuis.nl' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.
LAAT EEN BERICHT ACHTER

U moet zijn ingelogd om een bericht te kunnen plaatsen. Log in of registreer je om een reactie te kunnen plaatsen.