dossiers
Publicaties van de jaarlijkse Zuidenveldtentoonstelling in Zuidoost-Dren...
De verdubbeling van de N34 tussen Emmen en Coevorden is al jarenlang een...
Sinds 2009 wordt in Coevorden jaarlijks de Coevorder HandelsMISSie gehou...
In de vroege ochtend van donderdag 30 juni wordt de woning van Koert Eld...
Coevorden

Nieuwe inwoners krijgen rondleiding

Geplaatst op woensdag 19 april 2017 21:22
  • Rondleiding © Esselien de Groot Taaltotaal

  • Rondleiding © Esselien de Groot Taaltotaal

  • Rondleiding © Esselien de Groot Taaltotaal

  • Rondleiding © Esselien de Groot Taaltotaal

pinterestmail

Coevorden – Een aantal statushouders uit de gemeente Coevorden kreeg woendagochtend uitleg over de geschiedenis van Coevorden tijdens een bezoek aan Stedelijk Museum Coevorden en een rondleiding.

Deze mensen -allemaal afkomstig uit Syrië- wonen inmiddels circa anderhalf jaar in Coevorden. Asielzoekers moeten een inburgeringscursus volgen en een participatieverklaring ondertekenen. Door het zetten van de handtekening onder deze verklaring worden zij gewezen op de waarden en normen van de Nederlandse samenleving, zoals vrijheid, gelijkwaardigheid en solidariteit. De verantwoordelijkheid daarvoor ligt bij de gemeenten.

In het kader hiervan ontwikkelden Vluchtelingenwerk en Humanitas in Coevorden een programma voor de mensen, die inmiddels statushouder zijn. Daarbij behoorden de activiteiten van vandaag in samenwerking met Stedelijk Museum Coevorden en ToReCo.

Eerder kregen zij een workshop in hun eigen taal. De rondleiding door Lambert Hans gebeurde in het Nederlands. Inmiddels konden de deelnemers de uitleg nagenoeg volgen. In het programma van Vluchtelingenwerk en Humanitas zijn ook wonen en gezondheid onderwerpen van gesprek.

De nieuwe inwoners van Coevorden genoten van het bezoek en vinden het heel fijn om in Coevorden te wonen. Deze inwoners, die elkaar tevoren niet kenden, hadden in Syrië uiteenlopende beroepen. In het gezelschap bevonden zich een advocaat, een tandarts, een tandartsassistente, een lerares in het basisonderwijs, een agrariër, twee kleermakers, een huisvrouw, een restauranthouder en een kapper.

 

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'coevordenhuisaanhuis.nl' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.
LAAT EEN BERICHT ACHTER

U moet zijn ingelogd om een bericht te kunnen plaatsen. Log in of registreer je om een reactie te kunnen plaatsen.