dossiers
Publicaties van de jaarlijkse Zuidenveldtentoonstelling in Zuidoost-Dren...
De verdubbeling van de N34 tussen Emmen en Coevorden is al jarenlang een...
De Haandrik in Holtheme is zondag 4 maart het toneel voor een schietpart...
Alles over de Coevorder Grachtenloop die in 2013 zijn tiende editie bele...
Coevorden

Installatiebedrijf Vriend BV verhuist naar Leeuwerikenveld II

Geplaatst op donderdag 20 april 2017 11:17
  • Nieuwbouw Vriend BV in Coevorden. © Hercuton / Vriend BV

  • Nieuwbouw Vriend BV in Coevorden. © Hercuton / Vriend BV

pinterestmail

Coevorden - Het Coevorder installatiebedrijf Vriend BV bouwt een nieuw en groter bedrijfspand aan de Grutto op het bedrijventerrein Leeuwerikenveld II in Coevorden. Vriend kocht hiervoor een kavel van 3810 vierkante meter van de gemeente.

In het nieuwe, energieneutrale gebouw worden onder meer de kantoorfuncties, de werkplaatsen en het magazijn ondergebracht. Op het dak komen demonstratieopstellingen van solartechniek, voor zowel geïnteresseerde klanten als voor het opleiden van monteurs.

Vriend heeft een groeiende orderportefeuille en stond daarom voor de keus ofwel op de huidige plek op bedrijventerrein De Hare uit te breiden ofwel nieuw te bouwen. De keus viel op het laatste. De gemeente heeft inmiddels de omgevingsvergunning voor het nieuwe bedrijfspand afgegeven. Aannemer Hercuton gaat het bouwen. Volgens planning verhuist Vriend BV in december 2017.

Meer werkgelegenheid

Vriend BV, opgericht in 1881. had een breed dienstenaanbod: elektro, sanitair, verwarming en loodgieterswerk, zowel voor de particuliere als de zakelijke markt. Enkele jaren geleden besloot directeur/eigenaar Tom van Engelen de weg van specialisatie in te slaan. Vriend BV bedient nu de zakelijke markt, met name de retail, zorg en onderwijs, met een integraal aanbod van werktuigbouw, elektro- en communicatietechniek, domotica en duurzame energievoorzieningen.

Er werken momenteel 43 mensen in vaste dienst. Daarnaast werkt Vriend op projectbasis met een vaste groep zzp’ers. Directeur Tom van Engelen verwacht dat z’n bedrijf de komende jaren 8 tot 12 extra arbeidsplaatsen zal genereren. Een deel wordt uit ingeschreven werkzoekenden gerekruteerd. Bureau Startlab uit Coevorden voert deze werving en selectie uit.

Duurzaam

Vriend BV laat aannemer Hercuton een maximaal duurzaam bedrijfsgebouw aan de Grutto bouwen. Het energie neutrale gebouw zal straks behalve kostenbesparend ook een demonstratie zijn voor klanten die om duurzame oplossingen vragen. Vriend biedt hen diverse mogelijkheden, van aardwarmtetoepassingen tot zonne-energiesystemen, maar ook energie- en kostenbesparende installaties op gebied van luchtventilatie, hergebruik van hemelwater en ledverlichting.

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'coevordenhuisaanhuis.nl' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.
LAAT EEN BERICHT ACHTER

U moet zijn ingelogd om een bericht te kunnen plaatsen. Log in of registreer je om een reactie te kunnen plaatsen.