dossiers
De herinrichtingsplannen van het stationsgebied en de singels. De planne...
In Coevorden is de SamenLoop voor Hoop gehouden op 29 en 30 september 20...
Nieuws en achtergronden over de ontwikkelingen in het centrum van Coevor...
Alle initiatieven op het gebied van glasvezel in de dorpen hebben zich v...
Coevorden

Spoorboog Coevorden opent 3 mei (video)

Geplaatst op dinsdag 2 mei 2017 15:08
  • Spoorboog. © Gemeente Coevorden

  • De plaatsing van de bovenbouw van de spoorbrug, begin dit jaar. © Esselien de Groot Taaltotaal

pinterestmail

Coevorden - De feestelijke opening van de nieuwe Spoorboog bij Coevorden vindt plaats op woensdag 3 mei. Vanaf die dag hoeven goederentreinen niet meer te rangeren ter hoogte van het station in Coevorden, maar aan de Mars op het Europark.

Door de Spoorboog sluit de Euroterminal Coevorden rechtstreeks aan op de spoorlijn Zwolle-Emmen.

Bij de opening zijn o.a. gedeputeerde Henk Brink van de provincie Drenthe, wethouders Jeroen Huizing en Jan Zwiers van de gemeente Coevorden, directeur Jan Mulder van ProRail Noord-Oost, directeur Joachim Berends van Bentheimer Eisenbahn en Albert Bruins Slot van VNO NCW aanwezig.

Langere treinen

Het project maakt onderdeel uit van het RSP-project ‘Verbetering spoorlijn Zwolle-Emmen’ en heeft een robuuste dienstregeling voor het personenvervoer en het stimuleren van het goederenvervoer van en naar Zuidoost-Drenthe tot doel. Daarnaast kan de afhandeling van de goederentreinen sneller plaatsvinden en biedt de Spoorboog de mogelijkheid langere treinen samen te stellen.

Zowel de gemeente Coevorden als de provincie Drenthe betalen 21 procent van de totale kosten. De resterende 58 procent van de aanlegkosten wordt gefinancierd vanuit het Mobiliteitsfonds (RSP/ZZL).

De Spoorboog bestaat uit de deelprojecten; wachtspoor, spoorbrug en verbindingspoor. De opdrachtleiding voor deze projectleiding ligt respectievelijk bij ProRail, provincie Drenthe en de Bentheimer Eisenbahn.


 

 

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'coevordenhuisaanhuis.nl' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.