dossiers
De herinrichtingsplannen van het stationsgebied en de singels. De planne...
In Coevorden is de SamenLoop voor Hoop gehouden op 29 en 30 september 20...
Nieuws en achtergronden over de ontwikkelingen in het centrum van Coevor...
Alle initiatieven op het gebied van glasvezel in de dorpen hebben zich v...
Coevorden

Gemeente geeft virtuele tour door nieuwe stationsgebied

Geplaatst op vrijdag 1 december 2017 10:05
  • Een tekening van de vernieuwde stationsomgeving in Coevorden. © Gemeente Coevorden

pinterestmail

Coevorden - Wie wil weten hoe het stationsgebied in Coevorden er in 2020 uit komt te zien, kan woensdag 13 december in Hof van Coevorden een blik werpen op het ontwerp en de plannen én een virtuele tour krijgen.

De schop gaat begin volgend jaar in de grond. Er worden dan kabels en leidingen verlegd, zowel aan de west- als oostzijde van het spoor. Ook wordt de Parallelweg ter hoogte van de aansluiting met het EDS-plein en de DSM-weg opnieuw ingericht.

Vanaf augustus 2018 starten de werkzaamheden aan het spoor; twee maanden later start de gemeente met de bouw van de tunnel. De gemeente verwacht dat de werkzaamheden in het stationsgebied in de zomer van 2020 gereed zijn.

Voetgangerstunnel

De gemeenteraad stemde vorig jaar oktober in met de vervolgplannen voor de stationsomgeving. Zo werd besloten een voetgangerstunnel tussen de Holwert en het centrum van Coevorden aan te leggen. Dit jaar heeft de gemeente de plannen verder uitgewerkt.

Virtuele tour

Tijdens de inloopbijeenkomst krijgen bezoekers een virtuele tour van het nieuwe stationsgebied. Medewerkers van de gemeente beantwoorden vragen en geven nadere uitleg.

De bijeenkomst vindt 13 december van 18.00 tot 20.30 uur plaats in de raadzaal van Hof van Coevorden (Kasteel 1).

 

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'coevordenhuisaanhuis.nl' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.