dossiers
Nieuws en achtergronden over de ontwikkelingen in het centrum van Coevor...
Alle initiatieven op het gebied van glasvezel in de dorpen hebben zich v...
Het jaar 2018 in de gemeente Coevorden.
In Coevorden is de SamenLoop voor Hoop gehouden op 29 en 30 september 20...
Coevorden

Politiebureau in Coevorden beschoten bij arrestatie verdachte schietpartij Holtheme

Geplaatst op maandag 5 maart 2018 15:20
Laatste wijziging: 5 maart 2018 17:03
  • Politiebureau in Coevorden afgezet. © Van Oost Media

pinterestmail

Coevorden – Het politiebureau aan de Krimweg in Coevorden is zondagavond beschoten door een 28-jarige man uit Coevorden. Dat deed hij toen hij werd opgepakt wegens betrokkenheid bij het neerschieten van een persoon dezelfde avond.

De man schoot zonder aanleiding met een vuurwapen op het bureau, waarna agenten hem snel aanhielden. Bij de schietpartij is de voordeur van het politiebureau beschadigd.

De 28-jarige man uit Coevorden verklaarde dat er een schietincident had plaatsgevonden in de omgeving van Gramsbergen. Agenten gingen op zoek in de omgeving en korte tijd later troffen zij op De Haandrik het zwaargewonde slachtoffer aan. Er werd direct gestart met reanimatie, maar helaas overleed het slachtoffer ter plaatse.

Rechercheonderzoek

De politie startte een grootschalig rechercheonderzoek naar het schietincident, met als doel te achterhalen wat er precies is gebeurd en wie daarvoor verantwoordelijk is. Het sporenonderzoek is nog in volle gang. Ook wordt de verdachte gehoord over zijn mogelijke betrokkenheid bij het incident. 

Bij die schietpartij in Holtheme, tussen Gramsbergen en Coevorden, werd zondagavond rond zes uur een man zeker tweemaal in zijn buik geschoten. Dat heeft een omwonende tegenover deze krant verklaard, toen deze eerste hulp ging verlenen. Op dat moment leefde de man nog.

Volgens De Stentor praat de stiefvader van de aangehouden man maandagmiddag met de recherche, maar hij kan niet zeggen of zijn zoon slachtoffer of dader is.

Bekijk beelden van het rechercheonderzoek van maandag:

  • ignore touch

    Onderzoek in Holtheme. © Van Oost Media

 

Politie zoekt tips en getuigen

De politie is nog steeds rondom De Haandrik in Holtheme bezig met een diepgravend onderzoek. Het is volgens de politie nog onduidelijk wat er precies is gebeurd en wat de toedracht is. Daarom hoopt de politie dat er getuigen zijn die zondagavond 4 maart omstreeks 18.00 uur iets verdachts hebben gezien in de omgeving van Gramsbergen/ Holtheme. Mogelijk zijn er ook mensen die meer informatie over de betrokkenen en wat mogelijk heeft geleid tot het schietincident. Tips en/of getuigenverklaringen kunnen via tel. nr. 0900-8844 worden doorgegeven. Melden kan ook anoniem via 0800-7000 of online via www.meldmisdaadanoniem.nl.

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'coevordenhuisaanhuis.nl' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.