dossiers
In Coevorden is de SamenLoop voor Hoop gehouden op 29 en 30 september 20...
De herinrichtingsplannen van het stationsgebied en de singels. De planne...
De Haandrik in Holtheme is zondag 4 maart het toneel voor een schietpart...
De verdubbeling van de N34 tussen Emmen en Coevorden is al jarenlang een...
Coevorden

Politieke partijen roeren zich

Geplaatst op zaterdag 10 maart 2018 19:42
  • CDA-wandeling © Esselien de Groot Taaltotaal

  • CDA-wandeling © Esselien de Groot Taaltotaal

  • CDA-wandeling © Esselien de Groot Taaltotaal

  • VVD-bijeenkomst. lijsttrekker Margriet Fissering © Bertil Bouwhuis

  • VVD-bijeenkomst © Esselien de Groot Taaltotaal

  • VVD-bijeenkomst, Kees Thijn © Esselien de Groot Taaltotaal

  • VVD-bijeenkomst © Esselien de Groot Taaltotaal

  • PvdA © Esselien de Groot Taaltotaal

  • PAC © Esselien de Groot Taaltotaal

pinterestmail

Coevorden - Er vonden vandaag allerlei politieke activiteiten plaats in Coevorden. Zo hield het CDA de stadswandeling 'Trots op Coevorden', had de VVD een culturele bijeenkomst in museum Thijnhof, stond het PAC met een stand op de Markt, was de PvdA present met een foodtruck en ook Gemeentebelangen was actief.

De wandeltocht van het CDA voerde langs allerlei punten waar bijzondere dingen gebeuren die een bredere bekendheid verdienen. Op iedere locatie kwamen mensen aan het woord die vertelden wat er op die plek aan de hand is. Poppenspeler Roelof Speelman, kandidaat-raadslid voor het CDA, probeerde met zijn pop op ludieke wijze meer uit de informanten te krijgen. Burgemeester Bert Bouwmeester vertelde voor het gemeentehuis wat over de stad en tot slot klonk de stoomfluit van Solidus Solutions. ‘Misschien is iedereen na afloop toch wat trotser op Coevorden', zo hoopt de organisatie. Bezocht werden het voormalige waterschapshuis dat gezondheidscentrum wordt, Stedelijk Museum Coevorden, het gemeentehuis, het gat in de Sallandsestraat, het voormalige stadhuis waar vroeger het ijzerkoekenoproer plaatsvond, de synagoge, museum Thijnhof, woningen Koedijkje/Spoorsingel, Solidus Solutions en De Bovenkamer.

In de Sallandsestraat spraken Peter Achterstraat van Scheerhoorn Fietsen en Annelies Hellinga van Slagerij Hellinga. Achterstraat liet weten, dat de Sallandsestraat blijkbaar vergeten is in de vernieuwingsplannen.

VVD en cultuur

De VVD hield een minisymposium in Museum Thijnhof. Lijsttrekker Margriet Fissering gaf aan meer aandacht voor cultuur te willen in de gemeente Coevorden. Als positief punt noemde zij het feest, dat in 2022 plaatsvindt om het 350-jarig ontzet van Coevorden te vieren en te herdenken. Vorig jaar is voor het eerst de Garnizoensdag gehouden. Die dag vindt jaarlijks plaals als opmaat van het feest in 2022.

Tanja Klip-Martijn sprak over de Wet op de Inlichtingen- en Veiligheidsdiensten in het kader van de sleepwet, het referendum en het donorschap, terwijl Kees Thijn een inkijkje gaf in het museum.

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'coevordenhuisaanhuis.nl' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.