dossiers
In Coevorden is de SamenLoop voor Hoop gehouden op 29 en 30 september 20...
De herinrichtingsplannen van het stationsgebied en de singels. De planne...
De Haandrik in Holtheme is zondag 4 maart het toneel voor een schietpart...
De verdubbeling van de N34 tussen Emmen en Coevorden is al jarenlang een...
Coevorden

Echtpaar Petstra is zestig jaar getrouwd

Geplaatst op zondag 11 maart 2018 09:44
  • Felicitaties voor het echtpaar van de burgemeester © Esselien de Groot Taaltotaal

pinterestmail

Coevorden - De heer Hendrik Petstra (85) en mevrouw Sientje Petstra-van Velzen (86) uit Coevorden zijn vandaag zestig jaar getrouwd. Burgemeester Bert Bouwmeester bezocht het paar afgelopen woensdag.

Mevrouw Petstra kwam in de oorlogsjaren vanuit Amsterdam naar Emmer-Compascuum. Daar ontmoette zij haar toekomstige echtgenoot. ‘Amsterdam blijft mijn stad, al zou ik er niet meer willen wonen. Maar Coevorden is ook leuk, ik woon hier heel graag’, aldus mevrouw Petstra.

Het paar woonde eerst in de woning boven het pand waar nu De Ganzenhoedster zit. Na enkele verhuizingen in Coevorden streken de echtelieden in 1974 neer in de Friesestraat waar zij nu nog steeds wonen.

De heer en mevrouw Petstra kregen vier kinderen van wie de jongste twee al op jonge leeftijd stierven. Een zware periode voor het gezin. Niet voor niets vroegen zij voor hun huwelijksjubileum bijdragen voor de Nederlandse Cystic Fibrosis Stichting (taaislijmziekte).

De vader van Petstra was schoenmaker. Toen die op jonge leeftijd overleed, kwam Petstra al snel in de zaak, samen met drie broers. Petstra breidde de winkel uit met sportartikelen en tenten. Hij bleef in de winkel, zijn broers gingen daarna verder met het bedrijf aan de Printer voor tenten en caravans. Sinds zijn pensionering heeft het paar al heel wat gereisd. Zo bezochten de heer en mevrouw Petstra onder andere Afrika, Indonesië en China.

Het huwelijksfeest werd gisteren gevierd met een receptie en diner.

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'coevordenhuisaanhuis.nl' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.