dossiers
In Coevorden is de SamenLoop voor Hoop gehouden op 29 en 30 september 20...
De herinrichtingsplannen van het stationsgebied en de singels. De planne...
De Haandrik in Holtheme is zondag 4 maart het toneel voor een schietpart...
De verdubbeling van de N34 tussen Emmen en Coevorden is al jarenlang een...
Coevorden

Don Diablo heeft eigen munteenheid: 'Hexocoin'

Door Wouter Bessels op Tuesday 13 March 2018 13:08
  • Don Diablo op Sweelpop 2011 © NDC mediagroep/ Wouter Bessels

pinterestmail

Coevorden - De digitale wereld van dj Don Diablo is vanaf nu te bereiken via zijn eigen betaalmiddel: de 'Hexocoin'. Dat meldt het gezaghebbende Amerikaanse muziektijdschrift Billboard.

Zowel muziek als merchandise is met de munteenheid te koop en bezoekers kunnen binnen 'Hexagonia' de virtuele wereld van de geboren Coevordenaar bekijken en deelnemen aan augmented reality. Daarbij wordt de werkelijkheid aangevuld met informatie.

'Met Hexocoin en Hexagonia zie ik een toekomst waarin de grens tussen fan, artiest en technologie vervaagt', aldus Don Schipper. 'Creativiteit wordt zo op een krachtige, meetbare manier ingezet.'

Nieuw album

Vorig jaar steeg Don Diablo in de DJ Mag Top 100 naar de elfde plek. Schipper heeft vorige maand zijn nieuwe, tweede album uitgebracht: 'Future'.

Schipper werd geboren in Coevorden en groeide op in Dalerveen, Dalen en Coevorden. Tegenwoordig verdeelt hij zijn tijd tussen Amsterdam, Londen en heel veel locaties in de wereld als hij onderweg is van en naar optredens. Hij werkte onlangs mee aan de filmmuziek van 'De Nieuw Wildernis', 'Batman' en scoorde in 2011 een kleine hit met 'Mezelluf'. In 2013 was hij nog te zien bij Poppodium Apollo in Emmen, in de afgelopen jaren gaf hij ook shows op Sweelpop in Zweeloo en Loodspop in Coevorden.

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'coevordenhuisaanhuis.nl' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.