dossiers
In Coevorden is de SamenLoop voor Hoop gehouden op 29 en 30 september 20...
Nieuws en achtergronden over de ontwikkelingen in het centrum van Coevor...
Alle initiatieven op het gebied van glasvezel in de dorpen hebben zich v...
Het jaar 2018 in de gemeente Coevorden.
Coevorden

RopaRun loopt dwars door Het Arsenaal

Geplaatst op zondag 13 mei 2018 11:31
  • Stedelijk Museum Coevorden in Het Arsenaal. © Herman Woltersom

pinterestmail

Coevorden - Stedelijk Museum Coevorden is tijdens Pinksteren geopend. Tijdens eerste pinksterdag voert de RopaRun door de benedenverdieping van Het Arsenaal, terwijl een dag later het museum meedoet aan de 'Dag van het Kasteel'.

Het museum is dan open van 12.00 tot 17.00 uur. In het kasteel zelf worden er die dag diverse rondleidingen gegeven, georganiseerd door het Kasteel Coevorden. Voor nog meer achtergrondinformatie over het kasteel en de bijbehorende geschiedenis van Coevorden kan men aansluitend tegen normale tarief het museum bezoeken.

‘Sporen van Strijd’

Tijdens de Geoparkweek, die dit jaar zal plaatsvinden van 19 mei tot en met 3 juni, organiseert het Stedelijk Museum Coevorden een stadswandeling ‘Sporen van Strijd’. Museumgids Lambert Hans neemt u mee op expeditie door de Stad Coevorden. Hij vertelt u over het roerige verleden en de belangrijke historische rol van de stad. Coevorden was in vroegere tijden namelijk dé toegangspoort tot het Noorden en daarom neemt Coevorden ook een belangrijke plek in bij Geopark de Hondsrug. Luister naar de spannende verhalen en beleef het historische Coevorden tijdens de stadswandeling, die voert langs de hoogtepunten van deze fraaie vestingstad. Ook wordt er een bezoek gebracht aan het Stedelijk Museum Coevorden.

Inschrijven voor deze ‘stadswandeling’ kan tot maandag 21 mei via info@museumcoevorden.nl o.v.v. ‘stadswandeling Sporen van Strijd 23 mei’. De wandeling start om 14.00 uur bij het Arsenaal, Haven 4. Deelname € 4,50 per persoon. Let op: er zijn een beperkt aantal plaatsen beschikbaar.

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'coevordenhuisaanhuis.nl' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.