dossiers
De herinrichtingsplannen van het stationsgebied en de singels. De planne...
In Coevorden is de SamenLoop voor Hoop gehouden op 29 en 30 september 20...
Nieuws en achtergronden over de ontwikkelingen in het centrum van Coevor...
Alle initiatieven op het gebied van glasvezel in de dorpen hebben zich v...
Coevorden

SamenLoop voor Hoop sluit aan bij centrumactiviteiten

Geplaatst op woensdag 30 mei 2018 15:12
  • Michiel Snippe. © Esselien de Groot Taaltotaal

  • Willeke Scholten (l) en Karin Derksen. © Esselien de Groot Taaltotaal

pinterestmail

Coevorden - In De Nieuwe Veste werd dinsdagavond een informatiebijeenkomst gehouden voor teams die meedoen aan de SamenLoop voor Hoop in Coevorden.

De nu beoogde locatie voor deze loop op zaterdag 29 en zondag 30 september is de Weeshuisweide en omgeving.

In eerste instantie was het de bedoeling dat het evenement zou plaatsvinden in het Van Heutszpark. 'Wij hebben echter gekozen voor de Weeshuisweide om meer aansluiting bij het centrum te hebben. Die dagen zijn er namelijk ook allerlei activiteiten in de binnenstad', aldus voorzitter Michiel Snippe.

Kinderloop

Naast de 24-uursestafette is er een kinderloop van 24 minuten. Die wordt gehouden op zaterdag 29 september om 16.00 uur. Alle basisscholen zijn benaderd. Tevoren kunnen de kinderen al allerlei acties op touw zetten, net als de volwassen deelnemers.

Tijdens de SamenLoop voor Hoop wordt stilgestaan bij kanker én wordt het leven gevierd. Tijdens de wandelestafette van 24 uur zijn er muziekoptredens, een braderie en allerlei ceremonies waarbij iedereen welkom is. Speciale aandacht is er voor de eregasten. Dat zijn de mensen die nu lijden aan kanker of de ziekte hebben overwonnen.

Als voorbeeld werd de aftermovie van SamenLoop voor Hoop in Hardenberg in 2016 getoond. Vorig jaar vond de SamenLoop voor Hoop in Zweeloo plaats. Daar waren 34 teams, die zorgden voor maar liefst zevenhonderd deelnemers.

Minimaal veertig teams

Inmiddels staat de teller op 22 deelnemende teams. De organisatie hoopt op minimaal veertig teams. Er is geen maximumaantal gesteld aan het aantal teamleden. Van elk team dient minimaal één persoon steeds aan de wandel te zijn. Teamleden kunnen zowel alleen als in groepen lopen en lossen elkaar gedurende de 24 uur af.

Aan het eind wordt de opbrengst bekendgemaakt en de cheque wordt overhandigd aan KWF Kankerbestrijding. Een deel gaat naar inloophuis Sigrid’s Garden in Emmen.

Meer informatie staat op www.samenloopvoorhoop.nl/coevorden

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'coevordenhuisaanhuis.nl' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.