dossiers
De Provinciale Statenverkiezingen van Flevoland vinden plaats op 20 maar...
Alle initiatieven op het gebied van glasvezel in de dorpen hebben zich v...
Sportcomplex De Swaneburg sloot 18 december 2012 de deuren tijdelijk weg...
De muziek- en theaterproductie Toorn van Thunaer wordt in september 2019...
Coevorden

Huisartsen en poliklinieken Coevorden verhuizen volgende week

Geplaatst op Thursday 12 July 2018 16:27
  • Het voormalig waterschapsgebouw in Coevorden. © Herman Woltersom

pinterestmail

Coevorden - Het oostelijke deel van het centrum van Coevorden staat volgende week grotendeels in het teken van de verhuizing van de huisartsen en de poliklinieken van de Saxenburgh Groep van het Aleida Kramergebouw naar het nieuwe gezondheidscentrum De Veltstroom in het voormalig Waterschapsgebouw aan de Burg Feithsingel.

Vanwege de verhuizing zijn de poliklieken in Coevorden in de week van 16 tot 20 juli gesloten. Patiënten hebben bericht ontvangen dat zij in die week voor hun afspraak in het ziekenhuis in Hardenberg terecht kunnen.

De verhuizing van de poliklinieken radiologie, orthopedie en oogheelkunde nemen meer tijd in beslag. Daarom zijn deze poliklinieken gesloten van 9 tot 27 juli. Ook hiervoor kunnen patiënten in Hardenberg terecht. De polikliniek oogheelkunde blijft voorlopig in het Aleida Kramergebouw.

Waarneming huisartsen

Maandag 16 en dinsdag 17 juli verhuizen de huisartsenpraktijken Harwig, Hermans en Jurat. Voor spoedzaken neemt huisartsenprakijk Meander waar. Donderdag 19 en vrijdag 20 juli verhuist huisartsenprakijk Meander. De andere praktijken nemen dan voor spoedzaken waar.

In het nieuwe gezondheidscentrum komen naast de huisartsen en poliklinieken ook het laboratorium, de praktijk voor Oefentherapie Cesar Natasja Tijhuis en Diëtistenprakijk van Asselt. Medio november verhuist ook de Singelapotheek naar het nieuwe gezondheidscentrum.

Samenwerken onder één dak

De samenwerkende praktijken in De Veltstroom willen de gezondheid in de regio verbeteren zodat inwoners langer leven en meer kwaliteit van leven ervaren. Dat doen zij door het traditionele onderscheid tussen huisartsen en medische specialisten te doorbreken en anders te gaan samenwerken onder één dak.

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'coevordenhuisaanhuis.nl' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.