dossiers
De herinrichtingsplannen van het stationsgebied en de singels. De planne...
In Coevorden is de SamenLoop voor Hoop gehouden op 29 en 30 september 20...
Nieuws en achtergronden over de ontwikkelingen in het centrum van Coevor...
Alle initiatieven op het gebied van glasvezel in de dorpen hebben zich v...
Coevorden

Voorbereidende werkzaamheden rond station zijn in volle gang

Geplaatst op woensdag 25 juli 2018 08:16
  • Voorbereidende werkzaamheden. © Esselien de Groot Taaltotaal

  • Voorbereidende werkzaamheden. © Esselien de Groot Taaltotaal

  • Voorbereidende werkzaamheden. © Esselien de Groot Taaltotaal

pinterestmail

Coevorden - Aan beide zijden van het station zijn er volop werkzaamheden ter voorbereiding op de vernieuwde stationsomgeving. Momenteel worden aan de centrumzijde aan de Wilhelminasingel kabels en leidingen verlegd en aan de zijde van de Stationsstraat zijn kastanjes gekapt.

Aan de Holwertzijde wordt de Parallelweg verlegd. Tot en met begin augustus is de Parallelweg ter hoogte van het EDS-plein afgesloten. De bedrijven aan de Parallelweg zijn alleen bereikbaar via de Wethouder J.B. Hemelweg en de winkels op het EDS-plein vanaf de Krimweg.

Vanaf de Parallelweg is het straks niet meer mogelijk direct het EDS-plein op te rijden, via een bocht wordt het verkeer via de reeds bestaande weg tussen het spoor en de appartementen geleid om vervolgens wel langs het parkeerterrein via de Krimweg door te rijden. Voor het bouwverkeer is de weg aan de Krimweg direct langs het spoor weer in gebruik genomen. Ondernemer Gerrit van der Haar van het tankstation aan de Parallelweg baalt: ‘Het is nu al de derde keer dat de weg eruit ligt. Het is een drama.’

Het werk moet in 2020 klaar zijn, omdat dan de zogenoemde RSP-gelden besteed moeten zijn. Dit geld is beschikbaar vanwege het niet doorgaan van de Zuiderzeelijn. Het is geoormerkt geld en moet worden besteed aan het spoor en daaraan gerelateerde zaken. Door het realiseren van de spoorboog op het Europark is rangeren van de treinen in het centrum verleden tijd, waardoor enkele de sporen overbodig zijn en worden verwijderd. De voetgangerstunnel komt uit op de plek waar nu de fietsenstalling is. Die stalling met 552 plaatsen komt aan de andere zijde van de stationsingang, aan de Holwertzijde komen 172 plaatsen

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'coevordenhuisaanhuis.nl' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.