dossiers
De herinrichtingsplannen van het stationsgebied en de singels. De planne...
In Coevorden is de SamenLoop voor Hoop gehouden op 29 en 30 september 20...
Nieuws en achtergronden over de ontwikkelingen in het centrum van Coevor...
Alle initiatieven op het gebied van glasvezel in de dorpen hebben zich v...
Coevorden

Spoorwegovergangen zijn af en toe dicht

Geplaatst op dinsdag 7 augustus 2018 17:32
  • Spoorwegovergangen tijdelijk afgesloten. © Esselien de Groot Taaltotaal

pinterestmail

Coevorden - Omwonenden van het stationsgebied kregen een brief van Prorail over de werkzaamheden aan het spoor en de daarmee gepaard gaande afsluitingen. Nu de spoorboog op het Europark is gerealiseerd en het rangeren in het centrum niet meer nodig is, worden de vrijgekomen sporen verwijderd.

Tussen de Wethouder J.B. Hemelweg en de Krimweg/Sallandsestraat worden twee sporen verwijderd en wordt één spoor vernieuwd. Diverse werkzaamheden kunnen niet gelijktijdig met het treinverkeer worden uitgevoerd. Daarom rijden er twee weekenden lang geen treinen in de richting Emmen en Zwolle. In deze weekenden wordt dag en nacht doorgewerkt.

Gedurende zes weken wordt voornamelijk overdag aan het spoor gewerkt. Wel zijn er ook werkzaamheden tussen de Wethouder J.B. Hemelweg en de Monierweg gedurende een aantal nachten.

Afsluiting

Dat is het geval van vrijdag 10 augustus 23.00 uur tot maandag 13 augustus 7.00 uur, waardoor wegvakken en spoorwegovergangen zijn afgesloten. Daarnaast wordt gewerkt in de nachten van donderdag 6 tot en met maandag 10 september en donderdag 13 tot en met maandag 17 september, waarbij de afsluiting geldt van 00.30 tot 07.00 uur. Van vrijdag 21 september 23.00 uur tot maandag 24 september 07.00 uur geldt weer een aaneengesloten afsluiting voor de spoorwegovergang in de Krimweg/Sallandsestraat.

Nadat de sporen zijn opgeruimd, wordt gestart met de aanleg van de tunnel. De complete herinrichting moet in 2020 klaar zijn.

Meer informatie staat op www.prorail.nl/coevorden en op www.coevorden.nl/stationsgebied

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'coevordenhuisaanhuis.nl' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.