dossiers
Brede School Som opent in 2014 zijn deuren openen en biedt onderdak aan ...
De Ganzenmarkt in Coevorden behoort al vijftig jaar lang tot een vast ja...
De verdubbeling van de N34 tussen Emmen en Coevorden is al jarenlang een...
De gemeente heeft inmiddels reeds enkele vergunningen afgegeven voor zon...
Coevorden

Mantelzorgers gaan actief netwerken

Geplaatst op dinsdag 11 september 2018 08:01
  • Mantelzorgers. © Meint Brookman

pinterestmail

Coevorden - Het Steunpunt Mantelzorg van Maatschappelijk Welzijn Coevorden (MWC) houdt dinsdagavond 11 september voor alle mantelzorgers in de gemeente Coevorden de workshop 'Natuurlijk een Netwerk'.

Voor mensen met een zorgbehoefte en hun mantelzorgers is een sociaal netwerk erg belangrijk. Zonder zo’n netwerk dreigt isolement en overbelasting. Een sociaal netwerk kan bijvoorbeeld bestaan uit familieleden, vrienden, kennissen, collega's en buren.

Tijdens deze workshop gaat een professional van Mezzo (landelijke organisatie voor mantelzorgers) met mantelzorgers in gesprek over de mogelijkheden om een sociaal netwerk rondom de zorg van een naaste te vormen, te versterken en/of te vergroten.

'Vaak vinden mantelzorgers het lastig om hulp in te roepen van hun sociale netwerk. Na deze workshop niet meer', aldus een woordvoerder van MWC.

De workshop is gratis en opgeven is niet nodig. Mantelzorgers kunnen binnenlopen bij MWC aan de van Eijbergenstraat 5 in Coevorden om 19.00 uur. De avond duurt tot circa 21.00 uur.

Voor meer informatie, neem contact op met Jan Broekema van het Steunpunt Mantelzorg via telefoonnummer 085 – 27 35 256 of mail naar steunpuntmantelzorg@mwcoevorden.nl

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'coevordenhuisaanhuis.nl' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.