...
dossiers
Publicaties van de jaarlijkse Zuidenveldtentoonstelling in Zuidoost-Dren...
De herinrichtingsplannen van het stationsgebied en de singels. De planne...
De verdubbeling van de N34 tussen Emmen en Coevorden is al jarenlang een...
Sinds 2009 wordt in Coevorden jaarlijks de Coevorder HandelsMISSie gehou...
...
...
Coevorden

Mantelzorgers gaan actief netwerken

Geplaatst op dinsdag 11 september 2018 08:01
  • Mantelzorgers. © Meint Brookman

mail

Coevorden - Het Steunpunt Mantelzorg van Maatschappelijk Welzijn Coevorden (MWC) houdt dinsdagavond 11 september voor alle mantelzorgers in de gemeente Coevorden de workshop 'Natuurlijk een Netwerk'.

Voor mensen met een zorgbehoefte en hun mantelzorgers is een sociaal netwerk erg belangrijk. Zonder zo’n netwerk dreigt isolement en overbelasting. Een sociaal netwerk kan bijvoorbeeld bestaan uit familieleden, vrienden, kennissen, collega's en buren.

Tijdens deze workshop gaat een professional van Mezzo (landelijke organisatie voor mantelzorgers) met mantelzorgers in gesprek over de mogelijkheden om een sociaal netwerk rondom de zorg van een naaste te vormen, te versterken en/of te vergroten.

'Vaak vinden mantelzorgers het lastig om hulp in te roepen van hun sociale netwerk. Na deze workshop niet meer', aldus een woordvoerder van MWC.

De workshop is gratis en opgeven is niet nodig. Mantelzorgers kunnen binnenlopen bij MWC aan de van Eijbergenstraat 5 in Coevorden om 19.00 uur. De avond duurt tot circa 21.00 uur.

Voor meer informatie, neem contact op met Jan Broekema van het Steunpunt Mantelzorg via telefoonnummer 085 – 27 35 256 of mail naar steunpuntmantelzorg@mwcoevorden.nl

...
whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'coevordenhuisaanhuis.nl' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.
LAAT EEN BERICHT ACHTER

U moet zijn ingelogd om een bericht te kunnen plaatsen. Log in of registreer je om een reactie te kunnen plaatsen.

...