dossiers
Brede School Som opent in 2014 zijn deuren openen en biedt onderdak aan ...
De Ganzenmarkt in Coevorden behoort al vijftig jaar lang tot een vast ja...
De verdubbeling van de N34 tussen Emmen en Coevorden is al jarenlang een...
De gemeente heeft inmiddels reeds enkele vergunningen afgegeven voor zon...
Coevorden

Monumentendag Coevorden trekt belangstelling

Geplaatst op Sunday 9 September 2018 10:36
  • Monumentendag. © Esselien de Groot Taaltotaal

  • Monumentendag. © Esselien de Groot Taaltotaal

  • Monumentendag. © Esselien de Groot Taaltotaal

pinterestmail

Coevorden - De activiteiten op Open Monumentendag in Coevorden zijn geslaagd. Zaterdag was de belangstelling voor de activiteiten goed te noemen. De dag begon met lezing over het Grensstenenpad door Henk Kamphuis.

Het thema was 'Europa' en daarom werden de pijlen gericht op het grensstenenpad. Zowel 's morgens als 's middags vond het programma plaats. Na de lezing in Het Arsenaal ging een aantal deelnemers per boot via het Alte Picardiekanaal bij het kunstwerk van Adri de Fluiter om vervolgens via de route van het grensstenenpad naar het grenskantoor te lopen. Ook was er de mogelijkheid om per bus direct naar het grenskantoor te gaan. Daar was een tentoonstelling over de Nederlandse en Duitse douane te zien. Frits Meijerink uit Coevorden en Wilhelm Kerperin uit Emlichheim zorgden voor muziek. Zij speelden een programma met als titel ‘Monumenten uit de popgeschiedenis.’ Daarna gingen de deelnemers per bus terug naar Het Arsenaal of liepen terug naar de sloepen van de Havenvereniging.

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'coevordenhuisaanhuis.nl' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.