dossiers
Brede School Som opent in 2014 zijn deuren openen en biedt onderdak aan ...
De Ganzenmarkt in Coevorden behoort al vijftig jaar lang tot een vast ja...
De verdubbeling van de N34 tussen Emmen en Coevorden is al jarenlang een...
De gemeente heeft inmiddels reeds enkele vergunningen afgegeven voor zon...
Coevorden

Jongerenraad biedt verrassende activiteiten op Dag van de Democratie

Geplaatst op maandag 10 september 2018 12:14
Laatste wijziging: 10 september 2018 18:51
  • Jongerenraad Coevorden © Eigen foto jongerenraad

pinterestmail

Coevorden / regio - De jaarlijkse landelijke Dag van de Democratie is ditmaal op zaterdag 15 september. Jongerenraad Coevorden houdt op deze dag enkele activiteiten. Zo kunnen inwoners van de gemeente plannen, wensen en ideeën kenbaar maken.

Op de Markt in Coevorden komt die dag een ideeënmuur te staan waar iedereen hun berichten over hun eigen wijk of woonplaats kan plaatsen. De jongerenraad maakt vervolgens alle wensen, ideeën en plannen kenbaar aan de gemeenteraad.

Het fijne van leven in een democratie is dat er vrijheid van meningsuiting is. Hier mag iedereen alles zeggen. Dat hoeft echter niet. 'Vrijheid van meningsuiting brengt ook verantwoordelijkheid met zich mee', aldus Mirjam Gommer van Jongerenraad Coevorden. 'We sluiten daarom aan bij de landelijke actie van Loesje en Xaviera: 'Zeggen wat je denkt kan ook iets aardigs zijn'. We hebben een kraam op de Markt met allerlei promotieartikelen voor deze actie.' Verder zijn er activiteiten voor kinderen van de groepen 7 en 8 van de basisscholen.

Mirjam: “Ook kinderen kunnen hun wensen, plannen en ideeën op de ideeënmuur kwijt, ook kunnen zij er samen met de leden van de jongerenraad een voorstel van maken. Die voorstellen worden behandeld in de Kinderraadsvergadering later op de middag. De voorstellen worden beoordeeld door een jury. De beste voorstellen worden door ons voorgelegd aan de gemeenteraad.'

Voor deze activiteiten voor kinderen is aanmelding tevoren verplicht in verband met het aantal beschikbare plaatsen. Dit kan via het mailadres van de Jongerenraad gemeente Coevorden, jongerenraad@raadcoevorden.nl, of via Facebook. Ook kunnen kinderen zich aanmelden in ´t Stadhuys aan de Sallandsestraat 7, geopend van 9.00 tot 17.00 uur. Het maken van de voorstellen start om 13.00 uur en vindt plaats in ’t Stadhuys. Daar vindt ook de kinderraadvergadering plaats die om 14.00 uur begint.

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'coevordenhuisaanhuis.nl' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.