dossiers
De Provinciale Statenverkiezingen van Flevoland vinden plaats op 20 maar...
Alle initiatieven op het gebied van glasvezel in de dorpen hebben zich v...
Sportcomplex De Swaneburg sloot 18 december 2012 de deuren tijdelijk weg...
De muziek- en theaterproductie Toorn van Thunaer wordt in september 2019...
Coevorden

Basisscholen zamelen oude apparaten in

Geplaatst op vrijdag 14 september 2018 13:44
  • Start E-waste race op Dr. Picardtschool. © Virol / persfoto

pinterestmail

Coevorden - Leerlingen van de Dr. Picardtschool in Coevorden gaan de komende vier weken zoveel mogelijk afgedankte elektrische en elektronische apparaten inzamelen in het kader van de E-waste race. Vrijdagmiddag vond de aftrap plaats.

Dat gebeurde in aanwezigheid van wethouder Jeroen Huizing van gemeente Coevorden, afvaldeskundigen Joop Bos en Harrie Kolmer van Area Reiniging en Anneloes Oldenburger van Virol E-waste.

Aan de wedstrijd doen ook andere basisscholen in de gemeenten Emmen, Coevorden en Hoogeveen mee. Naast de Dr. Picardtschool zijn dat De Rank, De Vlonder, De Oliebron, De Hoeksteen, De Meent, De Regenboog, de Eben Haëzerschool, De Hoeksteen, en De Palm. De basisschool die het meeste apparaten inzamelt wint een schoolreisje naar NEMO Science Museum te Amsterdam.

Heb jij nog afgedankte elektronische apparaten liggen?

De afgedankte elektronische apparaten kunnen worden aangemeld via de website www.ewasterace.nl. De schoolkinderen komen uw apparaten bij de deur ophalen.

De apparaten worden ingezameld door Area Reiniging. Area Reiniging en Virol E-waste in Scheemda verwerken de apparaten. De verwerking wordt gedaan door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Bij Virol E-waste in Scheemda krijgen deze mensen zelfs een opleiding waarmee ze uiteindelijk terug kunnen keren richting een betaalde baan op de arbeidsmarkt. De gedemonteerde stromen worden ingezet als grondstoffen voor nieuwe producten.

 

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'coevordenhuisaanhuis.nl' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.