dossiers
De Haandrik in Holtheme is zondag 4 maart het toneel voor een schietpart...
De herinrichtingsplannen van het stationsgebied en de singels. De planne...
De verdubbeling van de N34 tussen Emmen en Coevorden is al jarenlang een...
De Ganzenmarkt in Coevorden behoort al vijftig jaar lang tot een vast ja...
Coevorden

Ronde Tafel houdt avond voor senioren in Theater Hofpoort

Geplaatst op donderdag 11 oktober 2018 10:01
  • Theaterdirecteur Saskia Kluwen met leden van De Ronde Tafel. © Rutger Bronts/RingFoto De Boer

pinterestmail

Coevorden - De Ronde Tafel Coevorden houdt gezien het succes van de vorige editie een avond in Theater Hofpoort, speciaal voor ouderen. Die vindt plaats op vrijdag 12 oktober.

De Ronde Tafel Coevorden is vooral bekend van de jaarlijkse Ganzenduik op nieuwjaarsdag. Die vindt natuurlijk ook gewoon weer plaats, op 1 januari 2019. Dat is dan alweer de elfde editie. De opbrengst van deze succesvolle nieuwjaarsduik gaat jaarlijks naar een goed doel.

De toegang tot de ouderenavond is gratis en wordt mogelijk gemaakt door de opbrengsten van de Nieuwjaarsduik. In eerdere jaren was het vizier vaak gericht op de jeugd, maar nu richt De Ronde Tafel de pijlen op de ouderen. Zo trad in november 2016 Duo Karst op, de ouderen genoten volop van dit optreden.

De Traan

Dit jaar treedt koor De Traan op en wel op vrijdag 12 oktober in Theater Hofpoort. Al sinds 1996 toert De Traan met zo’n dertig 30 zangers, een eigen orkest en onder de muzikale leiding en presentatie van Jans Polling door Drenthe en wijde omgeving. Tijdens de voorstellingen wordt een verrassende hoeveelheid muziekinstrumenten gebruikt.

De entertainmentgroep wordt getypeerd met woorden als muzikaliteit, verrassing, nostalgie, theater, meeslepend, ontroering, humor, relativering en geluksgevoel.

Kaarten

Bezoekers van de speciale avond zijn welkom vanaf 19.30 uur. De voorstelling begint om 20.15 uur. Kaarten zijn verkrijgbaar in de woonzorgcentra De Voorde, De Schutse en St. Franciscus en makelaardij Venhorst op de Markt. Kaarten bestellen kan ook: ntr142coevorden@ gmail.com.

De Ronde Tafel bestaat uit mannen tussen circa 25 en maximaal 40 jaar oud. Belangrijke speerpunten zijn vriendschap, het uitwisseleen van kennis en een steentje bijdragen aan de gemeenschap.

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'coevordenhuisaanhuis.nl' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.