dossiers
De Provinciale Statenverkiezingen van Flevoland vinden plaats op 20 maar...
Alle initiatieven op het gebied van glasvezel in de dorpen hebben zich v...
Sportcomplex De Swaneburg sloot 18 december 2012 de deuren tijdelijk weg...
De muziek- en theaterproductie Toorn van Thunaer wordt in september 2019...
Coevorden

Pitchen en lunchen werkt

Geplaatst op Friday 12 October 2018 13:04
  • Pitches. © Gert de Groot/gemeente Coevorden

  • Pitches. © Gert de Groot/gemeente Coevorden

  • Pitches. © Gert de Groot/gemeente Coevorden

pinterestmail

Coevorden - Zo’n veertig werkzoekenden en elf werkgevers presenteerden zich donderdag aan elkaar in de raadzaal in het gemeentehuis in Coevorden. De presentaties gebeurden in de vorm van pitches, waarbij de kandidaten zichzelf in één minuut voorstelden. De pitches werden gecombineerd met een heerlijke lunch.

‘Lunchen WERKT!’ is een vervolg op ‘Gaan met die BAAN!’, een speeddate die in augustus plaatsvond. Dat evenement was zo’n succes dat er nu alweer een vervolg was. De evenementen worden georganiseerd door het team Actief voor werk van de gemeente Coevorden in het kader van het project BAAN. Coördinator Maaike Borgman: 'Door de speeddate in augustus hebben we vijf mensen met een uitkering aan betaald werk geholpen. Dat is een prachtig resultaat! De verwachtingen van deze pitches zijn dan ook hoog.'

Er waren veel vacatures op verschillende niveaus in de techniek, metaal en productie, maar ook in andere richtingen. Na de pitches, tijdens de lunch, werden goede gesprekken gevoerd tussen de werkgevers en werkzoekenden. De lunch was bereid door twee werkstagiaires. Zij lopen via de gemeente Coevorden stage bij De Nieuwe Veste. Zij deden mee met de presentaties.

Onder andere Straal & Schildersbedrijf Henskes Noord, Regio Personeelsdiensten, Vossebelt, Veemar, Vakcentrum Noord, Prima Personeel, Emwerk, STC, Iams, KFC en United Work waren aanwezig en vertelden over de mogelijkheden voor werk, in veel gevallen gecombineerd met een opleiding.

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'coevordenhuisaanhuis.nl' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.