dossiers
Brede School Som opent in 2014 zijn deuren openen en biedt onderdak aan ...
De Ganzenmarkt in Coevorden behoort al vijftig jaar lang tot een vast ja...
De verdubbeling van de N34 tussen Emmen en Coevorden is al jarenlang een...
De gemeente heeft inmiddels reeds enkele vergunningen afgegeven voor zon...
Regio

Lustrum kunst- en natuurwandeling

Geplaatst op woensdag 29 april 2009 09:22
  • © NDC mediagroep/ Esselien de Groot

pinterestmail

SCHOONOORD - De bekende kunst- en natuurwandeling in Schoonoord beleeft dit jaar haar eerste lustrum. Voor deze vijfde editie is het thema 'OverLeven' gekozen. Een thema dat op twee manieren kan worden opgevat en ook op die manier door de vele inschrijvende kunstenaars is begrepen. Uit de ruim 123 zendingen die uit de hele wereld binnen zijn gekomen, is een keuze gemaakt.

Een moeilijk karwei, dat in samenwerking met het Centrum voor Beeldende Kunst Drenthe tot een goed einde is gebracht. Er zijn twaalf 12 kunstenaars uitgekozen met projecten die allemaal op zeer verschillende manieren te maken hebben met het thema. De kunstenaars komen uit Nederland, Japan, Duitsland, België, Griekenland, Polen, Indonesië, Engeland, Italië en Amerika. Om dit eerste lustrum extra glans te geven is samenwerking gezocht met andere grote publiekstrekkers in de regio. Bij het Hunebedcentrum in Borger zal de Amerikaanse kunstenaar Xavier Cortada een kunstwerk realiseren dat sterk aansluit bij het aanbod van het centrum. Hij bouwt daar namelijk een muur van grote zwerfkeien en ander materiaal uit de natuur. Op 360 zwerfkeien worden de namen van met uitsterving bedreigde diersoorten gegraveerd. Naast deze grote keien komen er 360 handzame exemplaren kunnen worden meegenomen om op die manier aan te geven één van deze diersoorten te adopteren. De muur sluit aan bij de nieuwe stenentuin van het Hunebedcentrum en een informatiepaneel bij het kunstwerk verwijst tevens naar het project in Schoonoord. Bij de receptie van CenterParcs in Dalen gaat de Poolse kunstenaar Czeslaw Podlesny aan het werk met boomstammen en zwerfkeien. Ook hier staat een informatiepaneel dat verwijst naar Schoonoord. In de nieuwe tentoonstellingsruimte van openluchtmuseum Ellert en Brammert, een replica van het Armhoes uit Sleen, is een film te zien van de Nederlandse kunstenaar Patrick van Boekel. Als uitgangspunt kiest hij de manier waarop inwoners van Schoonoord hun leven en overleven hebben vormgegeven. De kunstenaars komen 3 juni aan in Schoonoord. Zij verblijven op 't Kuierpadtien in Wezuperbrug. De kunstenaars werken tot 17 juni in de bossen achter openluchtmuseum Ellert en Brammert, bij het Hunebedcentrum in Borger en CenterParcs De Huttenheugte. Passanten kunnen de kunstenaars aan het werk zien en op ongedwongen wijze een praatje maken. De opening van de jaarlijkse kunst- en natuurwandeling is op woensdag 17 juni. De kunst- en natuurwandeling 'OverLeven' in de bossen bij Schoonoord is vrij toegankelijk van zonsopgang tot zonsondergang. Ingang aan de Tramstraat in Schoonoord. De organisatie van de jaarlijkse kunst- en natuurwandeling is in handen van Stichting Natuurkunst Drenthe, waarvoor Adri A.C. de Fluiter uit Sleen destijds het initiatief nam. Voor meer informatie: www.natuurkunstdrenthe.nl

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'coevordenhuisaanhuis.nl' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.