dossiers
In Coevorden is de SamenLoop voor Hoop gehouden op 29 en 30 september 20...
De herinrichtingsplannen van het stationsgebied en de singels. De planne...
De Haandrik in Holtheme is zondag 4 maart het toneel voor een schietpart...
De verdubbeling van de N34 tussen Emmen en Coevorden is al jarenlang een...
Regio

Verblijfsvergunning voor gezin Rasevic

Geplaatst op donderdag 11 oktober 2007 08:29
pinterestmail

MEPPEN/ZWEELOO – Jarenlang hebben Marijana, Bojana en Boris Rasevic moeten wachten op een definitieve uitspraak of ze in Nederland mochten blijven. Afgelopen maand kwam het allesverlossende bericht, dat het gezin een verblijfsvergunning krijgt. Een beslissing waarmee Marijana, Bojana en Boris -oorspronkelijk uit Bosnië- erg gelukkig zijn.

`Hoop sterft nooit’, zegt Marijana in de woning van de familie Bijl in Meppen, waar het gezin vierenhalf jaar geleden tijdelijk onderdak kreeg. ‘We kunnen nu echt een toekomst opbouwen in Nederland!’ Ondertussen showt voetbaltalent Boris -leerling van het Carmel College in Emmen- het voetbaltenue van FC Emmen. Vorig seizoen is hij begonnen aan zijn voetbalavontuur in het D1-team van de Drentse profclub. Zus Bojana is bezig aan haar laatste jaar aan het Drenthe College in Emmen en volgt een opleiding in de toeristische sector. Perspectief Trots zijn Marijana, Bojana en Boris vooral op de familie Bijl uit Meppen. Ruim viereneenhalf jaar geleden hebben André en Carolien het lot van het gezin Rasevic aangetrokken, pal nadat Marijana’s man Dragan op dramatische wijze om het leven kwam. ‘Na de dood van Dragan kregen Marijana, Bojana en Boris nog twee maanden respijt, maar daarna moesten zij het AZC in Aalden onverwijld verlaten. Weliswaar mocht Marijana de asielprocedure in Nederland afwachten, maar een dak boven het hoofd hoorde daar kennelijk niet bij. Wij hebben het gezin toen onderdak aangeboden in onze woonboerderij. Zij zijn altijd positief gebleven en hebben hard gewerkt. Bojana is zeer ijverig bezig met haar studie en Boris is minstens zo fanatiek. Marijana is een schat van een moeder. Daarom is de verblijfsvergunning het gezin ook zo van harte gegund!’ De familie Rasevic gaat binnenkort in Emmen wonen. Marijana, Bojana en Boris zijn iedereen dankbaar voor de steun en de goede zorgen. ‘We blijven natuurlijk nauwe banden onderhouden met Meppen en Zweeloo.

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'coevordenhuisaanhuis.nl' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.