dossiers
Nieuws en achtergronden over de ontwikkelingen in het centrum van Coevor...
Alle initiatieven op het gebied van glasvezel in de dorpen hebben zich v...
Het jaar 2018 in de gemeente Coevorden.
In Coevorden is de SamenLoop voor Hoop gehouden op 29 en 30 september 20...
Regio

Mariek Bosman beklimt Alpe d'Huez

Geplaatst op dinsdag 3 juni 2014 15:10
  • Mariek Bosman uit Dalen © Eigen foto

pinterestmail

Dalen - Varkenshouders en hun toeleveranciers uit heel Nederland zetten zich elke dag met hart en ziel in voor de zorg van hun dieren. Dat geldt ook voor varkenshoudster Marieke Bosman uit Dalen.

Zij beklimt deze week, samen met nog bijna 200 afgevaardigden uit de veehouderij, op één dag, maar liefst zes maal, de Alpe d’Huez. Hun doel is om samen zoveel mogelijk sponsorgeld bijeen te fietsen dat besteed wordt aan onderzoek tegen kanker.

BIG Challenge

Om dit te bereiken benadert BIG Challenge een groot aantal sponsors en in de aanloop naar het evenement organiseerden de deelnemers talrijke sponsoractiviteiten, zoals sponsorsymposia, dienstenveilingen, spinningmarathons en biggenraces. De BIG Challenge-fietsers maken deel uit van 7.500 fietsers die op 5 juni deelnemen aan Alpe d’HuZes.

Big Challenge bestaat sinds 2009 en is van de veehouderij. Daartoe is in 2010 de Stichting BIG Challenge opgericht. In deze stichting zijn LTO Nederland, de Nederlandse en de Vakbond Varkenshouders (NVV). Big Challenge was het initiatief van Herman Houweling, zelf werkzaam in de veehouderij, die overleed aan de gevolgen van kanker.

 

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'coevordenhuisaanhuis.nl' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.