dossiers
In dit dossier staan de artikelen uit de Sportkrant van Coevorden huis a...
Bekijk afleveringen van het tv-programma over ondernemen en voor onderne...
Publicaties van de jaarlijkse Zuidenveldtentoonstelling in Zuidoost-Dren...
De verdubbeling van de N34 tussen Emmen en Coevorden is al jarenlang een...
Regio

Tuin Familie Sanders wint verkiezing

Geplaatst op dinsdag 3 maart 2015 12:07
  • Tuin familie Sanders in Dalen. © Eigen foto

pinterestmail

Dalen - De vakjury van de Branchevereniging VHG heeft de eigentijdse landschaps- en natuurtuin van de familie Sanders uit Dalen gekozen tot ‘Tuin van het Jaar 2015’.

De tuin is ontworpen en aangelegd door Wilfried Reuvers van het gelijknamige Buro voor Groene Ruimtes in Aalden. Het is voor het eerst in de historie dat een tuin- en landschapsontwerper uit de drie noordelijke provincies de prestigieuze landelijke competitie op zijn naam schrijft.

‘Dit is iets waar je als ontwerper en vakman van droomt. Al vele jaren probeer ik mijn visie en passie voor het groen uit te dragen en eindelijk hebben we hiervoor waardering gekregen van de vakjury’, reageert Wilfried Reuvers. Afgelopen zaterdag kreeg hij uit handen van Egbert Roozen, directeur van Branchevereniging VHG, tijdens de vakbeurs TuinIdee in Den Bosch de prijs uitgereikt.

'Ruimte, rust, vrijheid en levenslust'

De jury spreekt bij de winnende tuin van Reuvers over 'een tuin die ruimte, rust, vrijheid en levenslust ademt. De sfeer werkt als een magneet. Je wilt blijven genieten van het uitzicht, de warme uitstraling en het poëtische landschap. De tuin heeft geen harde begrenzing en loopt geruisloos over in de Drentse omgeving. Een tuin waar je heerlijk kan ravotten met huisdieren en kleinkinderen. Een weelderige wilde bloemenweide en glooiende heuvels geven je een magisch gevoel. Ontwerper en klant hebben samen een tuin bedacht die tegen relatief lage kosten is aangelegd en met zorgvuldig beheer ieder jaar mooier wordt. De tuin is onderhoudsvriendelijk met veel ruimte voor ontwikkeling en verwildering. Opvallende elementen zijn overgang van woning naar besloten zithoek waarbij je een prachtig uitzicht hebt op de natuurlijke zwempoel en het landschap er om heen. Het geheel is duurzaam en ecologisch opgezet met veel aandacht voor biodiversiteit en loopt naadloos over in het Drentse landschap. et hele jaar door is wat in deze tuin te beleven.'

Kijk voor meer info en de film ‘Tuin van het Jaar’ op de website www.burovoorgroeneruimtes.nl.

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'coevordenhuisaanhuis.nl' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.
LAAT EEN BERICHT ACHTER

U moet zijn ingelogd om een bericht te kunnen plaatsen. Log in of registreer je om een reactie te kunnen plaatsen.