dossiers
Eenmaal in de vier jaar vinden in Nederland verkiezingen voor de gemeent...
De eerste G1000 van Drenthe is zaterdag 29 oktober gehouden in Coevorden...
De Ganzenmarkt in Coevorden behoort al vijftig jaar lang tot een vast ja...
Het jaar 2017 in de gemeente Coevorden
Regio

Neem kijkje bij archeologisch onderzoek in Dalen

Geplaatst op dinsdag 23 juni 2015 10:50
  • Archeologisch onderzoek. © Boom regionale uitgevers/ Wouter Bessels

pinterestmail

Dalen - Iedereen die geïnteresseerd is in archeologie en het leuk vindt, is op woensdag 1 juli welkom op de nieuwbouwlocatie aan De Spil in Dalen.

Bezoekers worden vanaf 13.00 uur door een archeoloog worden meegenomen in het werk dat de archeologen verrichten op de Molenakkers II in Dalen. Kinderen hoeven niet alleen te luisteren, maar mogen ook zelf op zoek. Wellicht doen zij, bij het verrichten van veldwerk, nog interessante opgravingen. De rondleiding zal vier keer gegeven worden en start ieder uur vanaf 13.00 uur.

De Molenakkers II in Dalen, een nieuwbouwproject waar al enige tijd geen zichtbare werkzaamheden meer plaatsvinden. Hierin komt echter snel verandering. Op 25 juni start namelijk de laatste fase van het archeologisch onderzoek in het gebied. Om de werkzaamheden zichtbaar te maken, worden woensdag 1 juli vanaf 12.30 rondleidingen gegeven aan volwassenen en kinderen.

Cultuurhistorie en nieuwe bewoners

De toekomstige bewoners van de Molenakkers II zullen niet de eerste mensen zijn die het gebied gaan bewonen. Honderden jaren geleden waren er immers ook al personen die de goede locatie van het gebied inzagen. Omdat de rijke cultuurhistorie van het gebied niet verloren mag gaan, moet voordat de schep opnieuw in de grond voor nieuwbouw, nog één keer archeologisch onderzoek verricht worden.

Vervolg

Op basis van de uitkomsten van het archeologisch onderzoek wordt het bestemmingsplan gereed gemaakt voor besluitvorming. Deze besluitvorming wordt verwacht in het derde kwartaal van 2015.

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'coevordenhuisaanhuis.nl' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.
REACTIES (1) Plaats een reactiereacties
profielfoto
27 Jun 2015 17:54
Ad van der Wurff
Mooie foto bij dit bericht over archeologisch onderzoek in Dalen. Nooit geweten dat het kasteel uit Coevorden naar Dalen is verhuisd.
LAAT EEN BERICHT ACHTER

U moet zijn ingelogd om een bericht te kunnen plaatsen. Log in of registreer je om een reactie te kunnen plaatsen.