dossiers
De Provinciale Statenverkiezingen van Flevoland vinden plaats op 20 maar...
Alle initiatieven op het gebied van glasvezel in de dorpen hebben zich v...
Sportcomplex De Swaneburg sloot 18 december 2012 de deuren tijdelijk weg...
De muziek- en theaterproductie Toorn van Thunaer wordt in september 2019...
Regio

'DNS op Glas' houdt informatieavond

Geplaatst op zaterdag 16 juli 2016 09:05
  • © NDC / Michiel Kolle

pinterestmail

Dalerpeel / Nieuwe Krim / Steenwijksmoer - In Dalerpeel, Nieuwe Krim en Steenwijksmoer gaat de verenigingen van Plaatselijk Belang samenwerken. Dat betreft de aanleg van glasvezel onder de naam 'DNS op Glas'.

Het zogenoemde witte gebied wordt niet voorzien van goede internetbekabeling. Het gebied is grofweg aan te duiden als het gebied tussen de gemeentegrens met Hoogeveen, de provinciegrens Overijssel, de snelweg A37 de provinciale weg N34 en de Oosterhesselerweg langs Wachtum. Het doel is om in kaart te brengen wat de behoefte is inzake een snelle internetverbinding en hoeveel huishoudens er willen meedoen. De provincie Drenthe en de gemeente Coevorden ondersteunen de plannen.

Informatieavond

Er is een eerste informatieavond op maandag 18 juli vanaf 20.00 uur in dorpshuis De Schalm in Steenwijksmoer. De mensen in het betreffende gebied krijgen een uitnodiging in de bus. Mocht dit niet het geval zijn, dan zijn belangstellenden uiteraard ook welkom. Dat geldt ook voor inwoners van andere dorpen.

Meer informatie staat op de websites www.dnsopglas.nl en www.verbinddrenthe.nl

Voor vragen: info@dnsopglas.nl

 

 

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'coevordenhuisaanhuis.nl' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.