dossiers
Publicaties van de jaarlijkse Zuidenveldtentoonstelling in Zuidoost-Dren...
De verdubbeling van de N34 tussen Emmen en Coevorden is al jarenlang een...
De Haandrik in Holtheme is zondag 4 maart het toneel voor een schietpart...
Alles over de Coevorder Grachtenloop die in 2013 zijn tiende editie bele...
Regio

Waylon in Groothuis: 'Dit zijn de mooiste avonden'

Door Wouter Bessels op maandag 20 maart 2017 11:59
  • Waylon in Groothuis. © Mariëlle Hensums

  • Waylon in Groothuis. © Mariëlle Hensums

  • Waylon in Groothuis. © Mariëlle Hensums

  • Waylon in Groothuis. © Mariëlle Hensums

pinterestmail

Emmen – Zelden is zo uitgekeken naar een concert in Emmen als dat van Waylon, afgelopen vrijdag bij Poppodium Apollo. De 36-jarige zanger zoekt tijdens zijn huidige clubtour de kleine zalen op. In Groothuis stonden minder dan 250 toeschouwers.

Niet dat Waylon groter kon in Emmen, want de belangstelling was enorm. Binnen vijf minuten verkocht het optreden vorig jaar op de eerste dag van december uit. Een lange wachtlijst was het gevolg, maar verplaatsen naar een grotere zaal, daar was aldus Apollo-voorzitter Gerrit Miedema geen sprake van. Waylon wilde het klein houden.

Daniël Lohues

Vrijdagavond bleek dat hij zich met zijn zes muzikanten op een podium van zo'n dertig vierkante meter voelde als een vis in het water. ‘Dit zijn de mooiste avonden. Muzikaal ben ik opgegroeid op dit soort plekken.' Woorden die de start van een 2,5 uur durend daverend concert inluiden, waarin Waylon alle muzikale richtingen die hij tot nu toe heeft verkend laat horen. Verrassend ook dat hij flink tapt uit materiaal van het debuut van The Common Linnets. ‘Dat project is ook een beetje in Drenthe begonnen’, vertelt hij, al refererend aan Daniël Lohues die een belangrijke bijdrage aan de plaat leverde. Lohues werd niet het derde bandlid, maar ontving wel een gouden plaat.

Via ‘Lucky Night’ en ‘Romeo’ zet hij met ‘Walking on a straight line’ koers richting ‘Seeds’, zijn recente album. In ‘Satisfier’ komt de funker in Waylon a la Sly en Prince tot volle wasdom, maar juist dan mis je een swingende blazersectie. Te weinig ruimte op het podium mag geen argument zijn, gezien het feit dat er niet minder dan drie gitaristen in zijn band zitten.

Foreigner

Als na ruim anderhalf uur ‘Wicked Ways’ wordt ingezet, komt de zaal pas echt goed los, maar Waylon heeft niets te klagen vanavond. Apollo ook niet. Sinds BLØF en Douwe Bob liep het Emmer poppodium niet meer zo warm voor een grote act van eigen bodem. Zelfs in de ruimte tussen zaal en voorcafé staan mensen; een situatie die zich bij concerten op deze plek zelden voorkomt. Waylon maakt na afloop een diepe buiging, maar niet voordat hij een fenomenale versie van Foreigner’s ‘I wanna know what love is’ uitvoert. De kers op de taart van een optreden waarvan aanwezigen over tientallen jaren kunnen zeggen: ‘we waren erbij’.

Wouter Bessels

Emmen.nu zond vrijdag live een deel van het optreden van Waylon uit. Bekijk het terug:

Gelukkig voor zijn fans in Drenthe komt Waylon binnenkort opnieuw deze kant op. Zo staat hij met zijn band vrijdag 19 mei op het Muziekweekend in Pesse en zaterdag 24 juni tijdens Rumah Live in Nieuw-Schoonebeek. Voor beide festivals is nog een beperkt aantal kaarten te koop.

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'coevordenhuisaanhuis.nl' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.
REACTIES (1) Plaats een reactiereacties
profielfoto
21 Mar 2017 11:12
Vergeet Me nietje
Waaaaaaaauw, mooie man. Yes, en zijn muziek is TOP.
LAAT EEN BERICHT ACHTER

U moet zijn ingelogd om een bericht te kunnen plaatsen. Log in of registreer je om een reactie te kunnen plaatsen.