dossiers
Publicaties van de jaarlijkse Zuidenveldtentoonstelling in Zuidoost-Dren...
De verdubbeling van de N34 tussen Emmen en Coevorden is al jarenlang een...
Sinds 2009 wordt in Coevorden jaarlijks de Coevorder HandelsMISSie gehou...
In de vroege ochtend van donderdag 30 juni wordt de woning van Koert Eld...
Regio

Mirjam Balkema helpt Drentse boeren bij verduurzamen van bedrijf

Geplaatst op vrijdag 21 april 2017 15:42
  • Consulent voor duurzame melkveehouderij, Mirjam Balkema. © LTO Noord

pinterestmail

Regio - LTO Noord en de Natuur en Milieufederatie Drenthe presenteerden vrijdag 21 april op het melkveebedrijf van de familie Zeldenrijk in Zeijen en in aanwezigheid van gedeputeerde Henk Jumelet de nieuwe consulent Duurzame Melkveehouderij Drenthe.

Consulent Mirjam Balkema gaat Drentse melkveehouders helpen die alleen of gezamenlijk aan de slag willen met verduurzaming in combinatie met de ontwikkeling van hun bedrijf. 

De consulent Duurzame Melkveehouderij gaat letterlijk de boer op en ondersteunt Drentse melkveehouders bij het ontwikkelen van hun bedrijf in combinatie met grondgebondenheid en duurzaamheid. De activiteiten van de consulent vloeien voort uit het programma Toekomstgerichte landbouw en de Ontwikkelagenda Melkveehouderij & Natuur Drenthe, waarin de partners uit het Groenmanifest een gezamenlijk gedragen koers hebben uitgezet.

Ambitie is dat Drentse melkveehouderijbedrijven in 2020 tot de top van grondgebonden melkveehouderij horen en gericht zijn op een duurzame productie. De consulent zal als ‘makelaar en schakelaar’ verbindingen leggen tussen individuele melkveehouders en de opgaven en ambities die er liggen om de Drentse landbouwstructuur te verbeteren en tegelijk te voldoen aan de opgaven voor water, milieu en natuur.

Mirjam Balkema werkt in opdracht van de stuurgroep voor de Ontwikkelagenda Melkveehouderij en Natuur Drenthe. Daarin zijn LTO Noord, de Natuur en Milieufederatie Drenthe (mede namens Het Drentse Landschap, Natuurmonumenten en Staatsbosbeheer), het Drents Agrarisch Jongerencontact en de provincie Drenthe vertegenwoordigd. 

Meer over Balkema is te vinden op de website Hippe Boerin

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'coevordenhuisaanhuis.nl' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.
LAAT EEN BERICHT ACHTER

U moet zijn ingelogd om een bericht te kunnen plaatsen. Log in of registreer je om een reactie te kunnen plaatsen.