dossiers
Eenmaal in de vier jaar vinden in Nederland verkiezingen voor de gemeent...
De eerste G1000 van Drenthe is zaterdag 29 oktober gehouden in Coevorden...
De Ganzenmarkt in Coevorden behoort al vijftig jaar lang tot een vast ja...
Het jaar 2017 in de gemeente Coevorden
Regio

Leger des Heils gaat verhuizen

Geplaatst op donderdag 13 juli 2017 13:17
  • Leger des Heils in Nieuw-Amsterdam. © Google Maps

pinterestmail

Nieuw-Amsterdam / regio - De gemeente Emmen gaat samen met het Leger des Heils en verslavingszorg Noord/Nederland op zoek naar een nieuwe huisvesting in Emmen voor bewoners van het opvangcentrum in Nieuw-Amsterdam.

Bedoeling is dat de grootschalige opvang plaats maakt voor diverse kleinere onderkomens in de kern Emmen en op het terrein van de huidige Breehof. Dat maakte de gemeente Emmen, eigenaar van het pand, vandaag bekend.

Sterk verouderd

Het uit de jaren '50 van de vorige eeuw stammende gebouw is sterk verouderd. Bovendien past een grootschalige opvanglocatie niet meer bij manier van werken in deze tijd. Concreet gaat het om 20 woonplekken en vier nachtopvang bedden, plus een aantal appartementen van Verslavingszorg Noord-Nederland.

Verhuisplannen

De inwoners van Emmen worden volgens de gemeente nauw betrokken bij de verhuisplannen. Zij mogen zelf locaties opgeven en meepraten over de plekken die de gemeente Emmen op het oog heeft.

Wanneer de verhuizing plaats moet vinden is nog niet bekend.

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'coevordenhuisaanhuis.nl' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.
LAAT EEN BERICHT ACHTER

U moet zijn ingelogd om een bericht te kunnen plaatsen. Log in of registreer je om een reactie te kunnen plaatsen.