dossiers
De verdubbeling van de N34 tussen Emmen en Coevorden is al jarenlang een...
Publicaties van de jaarlijkse Zuidenveldtentoonstelling in Zuidoost-Dren...
Lees in dit dossier de berichtgeving over de komst van asielzoekers naar...
Zwembad Zweeloo
Regio

4-jarige Ciske Hoebers kan gewoon naar school volgens wethouder Robert Kleine

Geplaatst op zaterdag 2 september 2017 15:56
Laatste wijziging: 2 september 2017 16:07
  • Ciske Hoebers © Familie Hoebers

pinterestmail

Emmen - Goed nieuws voor Marieke Hoebers uit Emmen. Haar 4-jarige zoontje Ciske kan maandag gewoon naar school, laat wethouder Robert Kleine van de gemeente Emmen aan RTV Drenthe weten.

Marieke deed via Facebook een noodkreet uit aan de gemeente Emmen om tot een oplossing te komen voor haar kindje. Ze was bang dat Ciske niet naar school zou kunnen, omdat zijn persoonsgebonden budget-aanvraag opnieuw moet worden onderzocht.

Het jongetje heeft extra hulp nodig om naar school te kunnen, door lichamelijke beperkingen. Daarvoor kreeg het gezin kortgeleden een pgb-budget toegewezen. Door een steekproef stond die weer ter discussie en zou Ciske maandag niet naar school kunnen.

Het bericht werd duizenden keren gedeeld op Facebook. En met resultaat.

De wethouder en een ambtenaar van de gemeente hebben inmiddels contact gehad met de familie Hoebers. 'Voor mij is het helder: vanaf het begin is de intentie geweest om hem gewoon naar school te laten gaan. Dat gaan we regelen en dat gaat ook gewoon gebeuren', zegt Kleine tegen de regionale omroep.

Lees hier het emotionele verhaal van moeder Marieke:

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'coevordenhuisaanhuis.nl' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.
REACTIES (2) Plaats een reactiereacties
profielfoto
2 Sep 2017 20:43
mien dobbelsteen
Ik vind dit te erg voor woorden,dit kind begint zijn schooltijd door de gemeente Emmen met een stempel.Maar ja wat verwachten we anders deze gemeente is tegenover PGB ers zo vreselijk verschrikkelijk alsof het uitbuiters zijn en criminelen.Schaam jullie eens een keer met jullie achterlijke gedrag,mensen in een diep dal storten en waarom omdat de gemeente het niet snapt.Ze kennen de regels niet en doen maar wat.....bah.
profielfoto
4 Sep 2017 09:50
Louisa Drenthe
helaas is het wel zo dat een groep uitbuiters, het PGB in kwaad daglicht heeft gezet. Ook in Emmen. De gevolgen moeten mensen dan ook niet over klagen, maar op eerlijke manier zorg gaan aanvragen ongeacht dit PGB of ZIN zorg is.

Wat betreft Ciske, veel plezier op school vandaag ! Marieke top dat je met hem mee gaat om het toch door te kunnen laten gaan ! Hoop dat de gemeente snel de boel op orde heeft.
LAAT EEN BERICHT ACHTER

U moet zijn ingelogd om een bericht te kunnen plaatsen. Log in of registreer je om een reactie te kunnen plaatsen.