dossiers
De verdubbeling van de N34 tussen Emmen en Coevorden is al jarenlang een...
Publicaties van de jaarlijkse Zuidenveldtentoonstelling in Zuidoost-Dren...
Lees in dit dossier de berichtgeving over de komst van asielzoekers naar...
Zwembad Zweeloo
Regio

FNV start zorgactiepunt in Emmen

Geplaatst op donderdag 28 december 2017 16:07
  • © Pixabay

pinterestmail

Emmen - De FNV in Emmen start vanaf donderdag 4 januari een Zorgactiepunt. Alle inwoners van Emmen en alle medewerkers uit de zorg kunnen daar terecht met hun klachten, bezwaren en ideeën over de zorg in de gemeente Emmen.

De FNV roept hierbij iedere inwoner van Emmen op die is gekort op de huishoudelijke verzorging, om langs te komen bij het actiepunt om hun verhaal te doen of om te bellen voor een afspraak. De FNV gaat inwoners helpen bezwaar te maken tegen het korten op de huishoudelijke zorg.

De aftrap voor het zorgactiepunt is op vrijdag 29 december op de markt in Emmen. De FNV staat daar van 08.00 tot 14.00 uur met een actiekraam met folders en warme chocomel. Mensen kunnen zich daar al direct melden voor hulp.

'Gemeente neemt geen verantwoordelijkheid'

De FNV stelt vast dat de gemeente Emmen op dit moment fors bezuinigt op de huishoudelijke zorg en de begeleiding. Mensen zijn zonder een duidelijke motivatie gekort op het aantal uren huishoudelijke zorg. Maureen van der Pligt, bestuurder FNV Zorg & Welzijn: 'De gemeente neemt geen verantwoordelijkheid voor een goede zorgverlening voor alle inwoners. Zelfs uit hun eigen tevredenheidsonderzoek onder inwoners die van de Wmo gebruik maken, blijkt dat inwoners ontevreden zijn over het aantal uren huishoudelijke verzorging. In plaats van daar meteen wat aan te doen, moeten mensen nu zelfs naar de rechter om hun recht op zorg te verkrijgen. Hiermee wordt de Wmo-wet 2015 volledig miskend. Dit leidt tot schrijnende situaties.'

Het Zorgactiepunt bevindt zich in het Vakbondshuis aan de Bukakkers 12 en is elke donderdag van 19.00 tot 20.00 uur geopend.

 

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'coevordenhuisaanhuis.nl' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.
REACTIES (1) Plaats een reactiereacties
profielfoto
28 Dec 2017 23:56
mien dobbelsteen
1e ding,men komt langs van de toegang en daarna zou at home first nog bij mijn buurman langskomen maar oh jee wat een verrasing we wachten al ruim een half jaar op dat bezoek.Terwijl er uitbreiding van uren is aangevraagd en de toegang dat ook nodig vond.Dit zijn dingen die al jaaaaren spelen bij de gemeente en hun aanbieders voor de zorg,maar mensen worden ontmoedigd door de gemeente Emmen.Ook word er nog steeds in de vakantieperiode en tussen kerst en oud en nieuw door de aanbieders nog steeds gezegd dat er geen vervanging is,terwijl in hun contract met de gemeente toch staat dat ze dan ook de volledige uren moeten leveren.
LAAT EEN BERICHT ACHTER

U moet zijn ingelogd om een bericht te kunnen plaatsen. Log in of registreer je om een reactie te kunnen plaatsen.