dossiers
De Provinciale Statenverkiezingen van Flevoland vinden plaats op 20 maar...
Alle initiatieven op het gebied van glasvezel in de dorpen hebben zich v...
Sportcomplex De Swaneburg sloot 18 december 2012 de deuren tijdelijk weg...
De muziek- en theaterproductie Toorn van Thunaer wordt in september 2019...
Regio

Wordt het Afrikahuis straks een poppodium?

Geplaatst op maandag 12 februari 2018 19:20
  • Douwe Bob. © BRU/ Wouter Bessels

  • Afrikahuis. © C.S. Booms

pinterestmail

Emmen – Jankende gitaren en stampende drums in het voormalige Afrikahuis in het Rensenpark?

Poporganisator Evert Hoven van Stichting The Bake Shop ziet het graag gebeuren. Hij heeft een voorstel , op persoonlijke titel, voor een poppodium op deze spot ingediend bij de gemeente Emmen. 

Vorig jaar juli gooide Poppodium Apollo de handdoek in de ring. Het budget van 20.000 euro vond de organisatie niet toereikend genoeg om de boel goed op rit te zetten. Tijdsgebrek onder vrijwilligers was een andere reden. De gemeente besloot afgelopen najaar in overleg met lokale festival- en concertorganisatoren te bekijken hoe dat gat moet worden gevuld. Dat eerste overleg heeft inmiddels plaatsgevonden, laat Hoven weten. Er zou een vervolg komen, maar daar is tot nu toe nog steeds het wachten op. ‘Ook het Atlas Theater wil concerten organiseren. Daar loopt momenteel onderzoek naar, heb ik begrepen.’ Welke rol lokale organisatoren in dat geheel kunnen spelen, hangt af van de uitkomst. 

Grote broers

Tegelijkertijd heeft Hoven dus een voorstel gedaan voor de komst van een poppodium in Emmen. Het Afrikahuis is vooralsnog in beeld als een serieuze locatie. ‘Ik moet voorop stellen: er ligt nog geen concreet plan. Binnenkort gaan we op de locatie zelf kijken.’ Mocht het tot een volgende stap komen, dan mikt Hoven op een podium in de geest van een Hedon of een Vera. ‘Die doen meer dan bandjes laten optreden op een aangewezen locatie.’ Onder een poppodium verstaat Hoven een plek waar ook sprake is van onder meer oefenruimtes, een studio en een talentontwikkelingsprogramma om acts verder te helpen. Het Emmer poppodium zou echter wel wat kleinschaliger van karakter zijn dan de eerdere genoemde ‘grote broers.’

Per optreden moet je denken aan maximaal 350 tot 400 man publiek.’ Als het tot een poppodium komt, dan is de oprichting van een aparte stichting met beheercommissie een volgende logische stap. Maar zo ver is het nog lang niet, aldus Hoven. ‘De realisatie zou uiteindelijk wel een jaar in beslag kunnen nemen. 

Overigens valt het plan van Hoven niet met het wel of niet kunnen gebruiken van deze plek in de voormalige dierentuin. Hij ziet gewoon graag een plek verrijzen waar popmuziek in Emmen zowel letterlijk als figuurlijk weer een fatsoenlijk podium wordt geboden. ‘Ik sta ook open voor een andere locatie.’

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'coevordenhuisaanhuis.nl' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.