dossiers
In Coevorden is de SamenLoop voor Hoop gehouden op 29 en 30 september 20...
De herinrichtingsplannen van het stationsgebied en de singels. De planne...
De Ganzenmarkt in Coevorden behoort al vijftig jaar lang tot een vast ja...
In de vroege ochtend van donderdag 30 juni wordt de woning van Koert Eld...
Regio

Gemeente en provincie willen 1,7 miljoen stoppen in renovatie Pallertplein

Geplaatst op dinsdag 13 februari 2018 14:44
  • Pallertplein in Schoonebeek. © Google Maps

pinterestmail

Schoonebeek - Het college van b en w van de gemeente Emmen en de Provincie Drenthe stellen voor om samen ruim 1,7 miljoen beschikbaar te stellen om het Pallertplein in het centrum van Schoonebeek aan te pakken.

De gemeente Emmen levert een bijdrage van 1,2 miljoen. Wethouder René van der Weide: 'We investeren volop in centrumvernieuwing in dorpen en wijken en willen ook het centrum van Schoonebeek aantrekkelijk maken. Schoonebeek heeft al een stap vooruit gemaakt, waarbij inwoners en ondernemers in 2015 zelf het voortouw hebben genomen. Na de afronding van fase 1, willen we zo snel mogelijk aan de slag met fase 2 om de tijdsduur van hinder in het dorp zo veel mogelijk te beperken.'

De Provincie Drenthe stelt 500.000 euro beschikbaar voor het project in Schoonebeek. Gedeputeerde Henk Jumelet: 'Waardering hebben wij voor inwoners en ondernemers van Schoonebeek. Zij hebben zelf gewerkt aan het mooier maken van het centrum in het dorp. Onder het motto: ‘samen de handen uit mouwen’. Een belangrijke impuls voor een vitaal platteland.'

Levendig centrumgebied

Het sterk verouderde Pallertplein in Schoonebeek wordt opnieuw ingericht. De sloop pand Meulenbelt is nodig om dit te kunnen uitvoeren. Er ligt nu een ontwerp dat na overleg met het dorp is vastgesteld. Dit wordt in nauw overleg met de werkgroep en de gemeente uitgewerkt tot een inrichtingsplan, waarna de werkzaamheden van start kunnen gaan.

Initiatief van het dorp

Inwoners en ondernemers uit Schoonebeek sloegen in 2015 de handen ineen om een plan te bedenken om het centrum aantrekkelijker en verkeersveiliger te maken. Deze werkgroep kwam hiermee bij de gemeente en samen met de gemeente is dit plan verder uitgewerkt in twee fases. Tijdens fase 1 werd de Europaweg opnieuw ingericht met aansluitende fiets- en voetpaden. Ook de omgeving van het ‘t Aole Gemientehoes, de kerk en aansluitende parkeerplaats werd aangepakt.

De gemeenteraad van Emmen en de Provinciale Staten besluiten in april of de financiële bijdragen definitief beschikbaar gesteld kunnen worden.

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'coevordenhuisaanhuis.nl' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.
LAAT EEN BERICHT ACHTER

U moet zijn ingelogd om een bericht te kunnen plaatsen. Log in of registreer je om een reactie te kunnen plaatsen.