dossiers
De Provinciale Statenverkiezingen van Flevoland vinden plaats op 20 maar...
Alle initiatieven op het gebied van glasvezel in de dorpen hebben zich v...
Sportcomplex De Swaneburg sloot 18 december 2012 de deuren tijdelijk weg...
De muziek- en theaterproductie Toorn van Thunaer wordt in september 2019...
Regio

Glasvezel Zuidenveld krijgt vrijwilligersprijs CDA

Geplaatst op woensdag 21 februari 2018 18:22
  • Uitreiking vrijwilligersprijs CDA © Esselien de Groot Taaltotaal

  • Uitreiking vrijwilligersprijs CDA © Esselien de Groot Taaltotaal

pinterestmail

Coevorden / regio - Stichting Glasvezel Zuidenveld is winnaar geworden van de negende Vrijwilligersprijs van het CDA Coevorden. Fractievoorzitter en lijsttrekker Gertjan Zuur en staatssecretaris Raymond Knops reikten de prijs uit.

Glasvezel Zuidenveld is een samenwerkingsverband tussen de gezamenlijke glasvezelinitiatieven in de gemeente Coevorden. Doelstelling van de stichting is dat er in alle dorpen en het gebied buiten de stad Coevorden snel internet komt. De bestuursleden Jaap Ruiter uit De Kiel, Trienus Dunning uit Sleen en Bert Raterink uit Wachtum namen de prijs, een oorkonde, in ontvangst tijdens een bijeenkomst in Stadscafé Vancouver. Zowel Knops als Zuur spraken hun waardering voor de tomeloze inzet van de vrijwilligers.

Samen verder

Tot voor kort waren de zes initiatieven in de gemeente Coevorden (Alles op Glasvezel, DNS op Glas, Glasvezel Stidal, Reuzenbreedband, Samenbreed, Verbreedband) zelfstandig bezig met de bedoeling om in hun eigen gebied een glasvezelnetwerk te realiseren. Er was regelmatig onderling overleg. Besloten is om samen verder te gaan. Glasvezel Zuidenveld telt ruim 9000 potentiële aansluitingen en is qua grootte ook interessanter voor marktpartijen om mee samen te werken.

Alle activiteiten waren niet mogelijk geweest zonder vrijwilligers. Veel vrijwilligers hebben zich dan ook de afgelopen tijd ingezet om het voor het gebied in en rond de dorpen het inmiddels onmisbare snelle internet dichterbij te brengen.

Met de uitreiking van de jaarlijkse vrijwilligersprijs wil het CDA Coevorden het belang van vrijwilligers benadrukken en vrijwilligers die zich extra hebben weten te onderscheiden, in het zonnetje zetten. De eerdere winnaars van de vrijwilligersprijs zijn de Stichting Werkgroep Jongerendag (Sweelpop), World Servants, Stichting Duofietsen gemeente Coevorden Stichting Marktcommissie Wezup (Kerstmarkt), Voedselbank Coevorden, wereldwinkel ’t Winkeltje in Oosterhesselen, Theater Hofpoort Coevorden en Synagoge Coevorden.

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'coevordenhuisaanhuis.nl' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.