dossiers
In Coevorden is de SamenLoop voor Hoop gehouden op 29 en 30 september 20...
De herinrichtingsplannen van het stationsgebied en de singels. De planne...
De Haandrik in Holtheme is zondag 4 maart het toneel voor een schietpart...
De verdubbeling van de N34 tussen Emmen en Coevorden is al jarenlang een...
Regio

De Roezemoes krijgt mooie invulling

Geplaatst op Monday 12 March 2018 17:14
  • Overdracht Roezemoes © Esselien de Groot Taaltotaal

  • Overdracht Roezemoes © Esselien de Groot Taaltotaal

  • Overdracht Roezemoes © Esselien de Groot Taaltotaal

  • Overdracht Roezemoes © Esselien de Groot Taaltotaal

  • De Roezemoes © Google Maps

pinterestmail

Dalen - De gemeente reikte vanmiddag weer een taart uit. Ditmaal kregen Johan Scholten en Marthijs Wegdam uit Dalen een taart vanwege het feit, dat zij het pand, waar eerder De Roezemoes, was gevestigd, hebben gekocht.

Wethouder Jan Zwiers overhandigde de taart als symbolische overdracht van de sleutel van het gebouw aan de Molenwijk in aanwezigheid van de toekomstige gebruikers en andere betrokkenen.

In december werden de plannen reeds bekendgemaakt. Over zo’n twee maanden wordt gestart met de verbouwing. De toekomstige gebruikers zijn Stichting Aold Daol’n en de bibliotheek. Daarnaast krijgt een kwart van het gebouw een woonbestemming en is er ruimte voor een bedrijfje/winkel.

Aold Daol’n maakt nu nog gebruik van het voormalige politiebureau aan De Brinken. Dat gebouw krijgt een woonbestemming. De bibliotheek krijgt een fraaiere plek dan de huidige locatie aan de achterzijde van de BWB-school.

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'coevordenhuisaanhuis.nl' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.